Δημοσιεύτηκε: 08 Μαρ 2011, 15:57
από akounadis
Οι σκέψεις μου περί του θέματος...
Το τελευταίο διάστημα εγκατέστησα σε τρία άτομα το ubuntu.
Τους εξήγησα τις βασικές έννοιες και το τι θα συναντήσουν σ' αυτήν την μεταβατική περίοδο που θα διανύσουν. Svista - Ubuntu.
Όταν τους πρότεινα να γίνουν μέλη της συγκεκριμένης κοινότητας, λιτά και καταφατικά μου είπαν το "ναι".
Διαπίστωσα εν καιρό αφού παράλληλα τους πρόσφερα όποια βοήθεια μπορούσα, να μην γίνονται μέλη της κοινότητας και να συνεχίζουν να ζητάνε βοήθεια από ´μένα. Οι δικαιολογίες; Δεν έχω χρόνο, θα γραφτώ κτλπ όσα αναφέρθηκαν πριν από ´μένα.
Όλο αυτό με έβαλες σε σκέψεις.
Σκέψεις που κατέληγαν συνέχεια σε ανθρώπινους παράγοντες που άλλοτε αφήνουν τον άνθρωπο να ασχοληθεί και άλλοτε όχι, σε θέματα συγκεκριμένα. Τελευταία όμως μου έχει "καρφωθεί" μια λέξη στο μυαλό μου... ανησυχία!! Ο πίνακας αυτός ζωγραφικής φανερώνει μια "ανησυχία" όπως και το τραγούδι αυτό...ο καλλιτέχνης είναι ανήσυχος. Αυτός έχει ανήσυχο πνεύμα κτλπ. Βασικός παράγοντας είναι η παιδεία που λαμβάνει ο καθένας από την μέρα που γεννιέται. Ακόμα κάπου εκεί στην εφηβεία, μπορεί το πνεύμα αντιρρησίας να φέρει εξελίξεις και αποτελέσματα θετικά για το άτομο, πιθανόν και για την κοινωνία - κοινότητα.
Τέλος, αν όλα αυτά τα βάλουμε σ' ένα διάγραμμα, φτιάξουμε ένα στατιστικό αρχείο όντως το τοπίο θα είναι θολό.
Η ανησυχία του καθενός είναι που ορίζει το μέλλον. Με διαφήμιση, στόμφο και φαμφαρισμούς (απ' το φαμφάρας, άσπρα κοράκια, μαύρα κοράκια, θυμάστε :) ) Πετυχαίνουμε στο εμπορικό "κομμάτι" - χρήμα, ενώ με την ηλεκτρονική και φυσική υπόσταση μπορούμε να ζήσουμε τα πάντα... την άρνηση, την προσφορά - βοήθεια, τα θέλω και δεν θέλω του καθενός.
Γι' αυτό μην ανησυχείτε ιδιαίτερα. Το "εργάκι" εδώ που παίζεται μου αρέσει πολύ. Με ανησυχία και χαμόγελο το αναφέρω και όποιος θέλει ακολουθεί !! :) :D :wave:

Υ.Γ. +3 στην φυσική συνάντηση