Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπ 2011, 09:59
lucinos έγραψε:α) καταργήστε τον κανόνα με την υπογραφή. Είναι παράλογο να ζητείται από τον κάθε χρήστη να έχει σαν υπογραφή τα στοιχεία τού μηχανήματός του. Όταν ζητάει βοήθεια κάποιος εκεί και μόνο εκεί χρειάζεται να βάλει τα στοιχεία, και μόνο τα σχετικά στοιχεία.
Η υπογραφή είναι συνήθως γενικές πληροφορίες για το μηχάνημα στο οποίο εγκαταστάθηκε το ubuntu. Μπορεί να μην το θεωρείς σημαντικό, αλλά εμένα μου λύνει τα χέρια, δεν πρέπει να περιμένω από τον χρήστη να επαναλάβει τη διαδικασία κάθε φορά. Και το καλύτερο είναι ότι δεν επαναλαμβάνω τον εαυτό μου κάθε φορά που θα θελήσω να βοηθήσω κάποιο άτομο.
Αν δεν αναφέρεται πλέον στον υπολογιστή της υπογραφής, μπορεί είτε να το αλλάξει είτε να το τονίσει, κάτι που αργά ή γρήγορα θα φανεί στη συζήτηση.
Και δεν είναι μόνο αυτό, ξέροντας το επίπεδο των γνώσεων του χρήστη, υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιάσεις τη λύση ανάλογα με το επίπεδο του καθενός. Για παράδειγμα, ξέροντας ότι το άτομο γνωρίζει αγγλικά, του παραθέτω ένα σύνδεσμο που έχει αγγλικό οδηγό/tutorial.
lucinos έγραψε:όποιος όμως δεν κατανοεί γιατί πρέπει να το βάλει στην υπογραφή του είναι απολύτως δικαιολογημένος
Μήπως πρέπει να εξηγήσουμε στο χρήστη την ανάγκη της υπογραφής αντί να την καταργήσουμε;
lucinos έγραψε:όποιος ζητάει από κάποιον να βάλει τα στοιχεία του στην υπογραφή του για να δώσει βοήθεια (ανεξαρτήτως αν τα έβαλε τελικά στο ποστ που ζητάει βοήθεια) είναι απλώς ένας μεγάλος κόπανος που δεν έχει καμμία διάθεση να βοηθήσει.
Είσαι απολύτως σίγουρος πως ζητήθηκε η υπογραφή χωρίς λόγο; Αλλιώς, δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου σ' αυτό.
lucinos έγραψε:γ) Αν κάποιος παλιός ζητήσει με άσχημο τρόπο βοήθεια το βρίσκω απολύτως λογικό, ίσως και χρήσιμο (για να συμμορφωθεί επιτέλους) να εισπράξει άσχημη αντιμετώπιση (δεν εννοώ φυσικά βρισίδι)
Νομίζω είχαμε παλιά ένα τέτοιο θέμα: http://markmail.org/message/qeuqfnhafagscett