Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπ 2011, 10:26
από fkol k4
@lucinos
Μπορώ να καταλάβω την λογική της πρότασής σου . Συμφωνώ και με το δικό σου σκεπτικό και με αυτό του Th.P στο παρόμοιο τόπικ.
Συμφωνώ όμως επίσης και με τις απόψεις του The eye και όσων θεωρούν "πλεονασμό" άλλη μια τέτοια ενότητα .
Γι αυτό και δεν έχω ψηφίσει κάτι ως τώρα σε κανένα από τα 2 threads.

Νομίζω πάντως , πως ό,τι και να οργανώσει το forum , πάλι ο νεοεισερχόμενος αρχάριος με πρόβλήμα θα κάνει αόριστη ερώτηση χωρίς να δώσει επαρκή στοιχεία . Λογικό φυσικά , αλλιώς μάλλον δεν τον χαρακτηρίζεις αρχάριο . Το άγχος που σου δημιουργεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις επίσης συμβάλλει σε αυτό .
Εκεί που με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο είναι στο θέμα της υπογραφής .
Παράδειγμα :
-Όταν πρωτομπήκα στο forum , ευτυχώς είχα την ψυχραιμία να ψάξω λίγο πρώτα . Βλέποντας στις υπογραφές των περισσότερων περιγραφή hardware , σκέφτηκα "μα καλά , τι ψωνάρες είναι , διαφημίζουν τους υπολογιστές τους";
Λίγο μετά κατάλαβα , αλλά μόνο μετά από διάβασμα σε απαντήσεις θεμάτων .
Ίσως θα έπρεπε να αλλάξει λιγάκι το κείμενο του συντονιστικού μηνύματος σε κάτι πιο "παραινετικό" . Το να μην σου δουλεύει κάτι είναι αρκετό για να σε κάνει να δεις το φτιάξιμο της υπογραφής σαν επιπρόσθετη αγγαρεία . Από την άλλη είναι απαραίτητο , γιατί αν πάρεις τηλέφωνο στο συνεργείο και πεις απλά στον μάστορα "το αυτοκίνητό μου χάλασε τί να κάνω" θα σε βρίσει ή θα σου απαντήσει "πέτα το και πάρε άλλο" και θα έχει και δίκιο .

Για το troubleshooting είναι πολύ δυνατό εργαλείο , αλλά δεν φαίνεται παρά μόνο σε εμάς που ξέρουμε το layout του forum .Ίσως αν έμπαινε μόνο του στην δεξιά μεριά της σελίδας και με bold γραμματοσειρά να ξεχώριζε καλύτερα .
Επίσης , όσο καλό και να είναι , αν δεν το προτείνουμε κι εμείς πάει χαμένο . Ο αρχάριος που να το σκεφτεί ;
Ας γίνει και ένα thread (όχι ολόκληρη υποενότητα) , όπου όποιο μέλος συμμετέχει σε λυμενο θέμα (είτε αυτός που είχε το πρόβλημα είτε αυτός που το έλυσε) , να κάνει ένα ποστ με ένα link στη λύση ώστε να ενσωματώνεται αυτή κάποια στιγμή στο troubleshooting . Επειδή δε δεν ξέρουν οι πάντες Αγγλικά , καλό θα ήταν να προστεθεί και κάτι Ελληνόγλωσσο στον τίτλο του .

Προς το παρόν δεν ψηφίζω σε κανένα από τα 2 polls , δηλώνω αναποφάσιστος και θα περιμένω και άλλες απόψεις .

ΥΓ . Σόρυ αν έκανα λάθος στις μεταφράσεις στο πρώτο μου ποστ , αν ναι , please πες μου τις σωστές έστω και σε pm . Ειδικά αυτό το ΕΠΣΓ με παίδεψε αρκετά :wave: