Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπ 2011, 10:49
από Th P
Φίλε lucinos
κατ`αρχάς θέτεις σε ψηφοφορία πρόταση με υποκατηγορίες οι οποίες δεν μπορούν να απαντηθούν συνολικά με ένα ναι ή με ένα όχι,
πολύ απλά γιατί μπορεί πχ, κάποιος να συμφωνεί με το (α) και να διαφωνεί με τα (β) και (γ) κλπ
lucinos έγραψε:Η ιδέα μου κατ αρχήν είναι να μπουν όλοι, και οι αρχάριοι στο λίνουξ, στην λογική να βοηθούν τούς άλλους, όχι απαραίτητα στην επίλυση τού προβλήματός τους καθαυτή αν δεν μπορούν αλλά κατ αρχήν στο να τούς βοηθήσουν να εκθέσουν το πρόβλημά τους σωστά.

Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου μιας και λόγω περιορισμένων γνώσεων μου σε linux και προγραμματισμό γενικότερα,
προσωπικά κινούμαι σ`αυτή την κατεύθυνση.
lucinos έγραψε:Πιο συγκεκριμένα η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένας τομέας για την επίλυση προβλημάτων στον οποίο να κατευθύνονται ιδιαιτέρως οι αρχάριοι για να ζητήσουν οποιουδήποτε είδους βοήθεια.

Νομίζω ότι αυτό καλύπτεται από το ήδη υπάρχον troubleshooting και θα βοηθήσει πολύ και η υλοποίηση της πρότασης πού έχω κάνει για δημιουργία ενότητας-υποενότητας με συγκεντρωμένες τις ήδη υπάρχουσες λύσεις σε προβλήματα υλικού.
lucinos έγραψε:Δεν θα απαγορεύεται να ποστάρει κάποιος απευθείας σε εξειδικευμένο τομέα αλλά θα απαιτείται να έχει μια ποιότητα οποιαδήποτε έκκληση βοήθειας που δεν πιάνει κάποια στάνταρ θα μεταφέρεται με συνοπτικές διαδικασίες στον προηγούμενο τομέα (μέχρι να αποκτήσει ικανοποιητική ποιότητα)

Αυτό μου θυμίζει την σταδιακή μύηση που εφαρμόζεται σε κλειστές κάστες
και θεωρώ πως δεν συμβαδίζει με την φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού.
lucinos έγραψε:καταργήστε τον κανόνα με την υπογραφή

Διαφωνώ, γιατί θεωρώ τις όλες πληροφορίες της υπογραφής πολύ σημαντικές στην γρήγορη και χωρίς περιττά post πορεία της συζήτησης
πχ δεν θα παραπέμψω έναν χρήστη που δεν γνωρίζει Αγγλικά σε αγγλοφωνο site-κείμενο κλπ.
lucinos έγραψε:Στην αρχική σελίδα τού φόρουμ οι τομείς hardware και software πιάνουν υπερβολικά πολύ χώρο κατά την προσωπική μου άποψη. Θα ήταν χρήσιμη μια διαφορετική διάρθρωση. Ιδιαίτερα πιστεύω ότι τα περισσότεροι από αυτούς τούς τομείς θα ήταν καλό να μπουν σαν υποκατηγορίες

Δεν ξέρω άν κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί λόγω του τεράστιου όγκου (χιλιάδες post)
lucinos έγραψε:Αν κάποιος παλιός ζητήσει με άσχημο τρόπο βοήθεια το βρίσκω απολύτως λογικό, ίσως και χρήσιμο (για να συμμορφωθεί επιτέλους) να εισπράξει άσχημη αντιμετώπιση (δεν εννοώ φυσικά βρισίδι :lol: ) Αλλά πρέπει να υπάρχει απέραντη υπομονή απέναντι στούς νέους. Να μην αποπαίρνονται επειδή ζητάνε βοήθεια με χαζό τίτλο ή για κάτι στοιχειώδες

Νομίζω ότι άσχημη αντιμετώπιση κατά κανόνα δεν συμβαίνει
ίσως κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις...

update: δεν ψήφισα για 2 λόγους: τον 1ο τον εξηγώ στην αρχή του post
και ο 2ος είναι ότι δεν υπάρχει ακριβής επεξήγηση των συντομογραφιών

Φιλικά
Θανάσης Π.