Δημοσιεύτηκε: 07 Σεπ 2011, 20:04
από filippos.xf
Καλησπέρα,

Μετά από συζήτηση που είχαμε ο Qdata και εγώ, κρίναμε ως καλή ιδέα την δημιουργία υπεύθυνης γραφιστικής ομάδας για τις ανάγκες της κοινότητας Ubuntu-gr. Μια νέα ομάδα στο υπόμνημα του φόρουμ δηλαδή, η οποία θα αποτελείτε από άτομα που έχουν καλή σχέση με την γραφιστική. Για να στηρίξουμε την ιδέα και να δούμε ότι πράγματι αξίζει τον κόπο να δημιουργηθεί, μαζέψαμε τους παρακάτω λόγους. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως μια τέτοια ομάδα μπορεί να είναι χρήσιμη για τους παρακάτω λόγους:

  • Δημιουργία διαφόρων logo για την κοινότητα.
  • Δημιουργία εικόνων για διάφορες ανάγκες (πχ. για projects)
  • Συγγραφή οδηγών που αφορούν γραφιστικές εφαρμογές
  • Δημιουργία και επεξεργασία εικόνας για το Ubuntistas.
  • Design για το Ubuntistas.
  • Δημιουργία διαφόρων wallpapers, avatars και userbars

Εφόσον λοιπόν τα άτομα που θα μπουν στην ομάδα θα έχουν γραφιστικές ικανότητες, η επικοινωνία μεταξύ τους θα είναι ευκολότερη με την υλοποίηση μιας τέτοιας ομάδας στο υπόμνημα του φόρουμ. Μετά θα μπορούν τα άτομα να επικοινωνούν με pm ή από κάποιο σχετικό θέμα στο φόρουμ και να προχωράνε στην υλοποίηση διάφορων εκκρεμοτήτων. Επίσης, όταν θα προκύπτει κάποια ανάγκη στην κοινότητα για την οποία χρειάζεται γραφιστική, τότε θα στέλνουμε pm στην ομάδα.

Άρα αν η ομάδα δημιουργηθεί, στην συνέχεια θα προχωρήσουμε σε σχετική δημοσίευση για αναζήτηση εθελοντών. Κατά καιρούς υπήρξαν διάφορα μέλη που ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν σε θέματα με γραφιστικές απαιτήσεις.

ΥΓ. Εννοείτε ότι οι διάφορες εργασίες της υπεύθυνης γραφιστικής ομάδας που προτείνουμε, θα υλοποιεί τα έργα της με εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ!