Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2012, 14:30
από forestG
fkol k4 έγραψε:συχνά χρήστες που να ξεκινούν ερωτήσεις στη λάθος ενότητα, και ενδεχομένως μια ενότητα/υποενότητα «Πρωτάρηδες στο Ubuntu» να βοηθ
fkol k4 έγραψε:
forestG έγραψε:Καλησπέρα!

Θα ηθελα να προτείνω την δημιουργία μιας ενότητας αντίστοιχης του Help του Ubuntu forums το οποίο θα είναι ξεχωριστή ενότητα και θα φαίνεται με το που θα μπαίνει κάποιος στο φορουμ οπως είναι για παραδειγμα η κατηγορία "Γενικά".
Ο λόγος ειναι ότι υπάρχουν αρκετοί (ή εστω κάποιοι) που είναι κάπως μεγαλύτεροι και ίσως δεν ξέρουν αγγλικά και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ubuntu. Θα μπορούσε να υπάρχει ενας χώρος σαν "Absolute beginner questions" οπου να γράφουνε το πρόβλημα που εχουνε και να παίρνουν μια απαντηση από τους υπόλοιπους χρήστες.

Θα διαφωνήσω ως προς την πρόταση, όχι γιατί δεν θέλω να υπάρχει ένας χώρος τύπου "Absolute beginner questions", αλλά γιατί πιστεύω πως ολόκληρο το forum είναι ένα τμήμα "Absolute beginner questions".
Έχω δει αντίστοιχα sections σε άλλα fora (πχ το αντίστοιχο του Sabayon) και μου φαίνεται πολύ άσχημος ο διαχωρισμός σε «άσχετους» και «γκουρού». Είναι αυτό που στο χωριό μου λένε «όλοι οι καλοί μαζί κι ο ψωριάρης χώρια!». Ας μην ψάχνουμε να βρίσκουμε τρόπους να διαχωριζόμαστε και εδώ μέσα. Όλοι αρχάριοι είμαστε όταν ρωτάμε κάτι, κανείς δεν ξέρει τα πάντα.
Αν κάποιος δεν έχει μεγάλη εμπειρία, απλά το αναφέρει στο αρχικό ποστ του ώστε το κάθε μέλος να προσαρμόζει την απάντησή του, κάτι το οποίο νομίζω πως τις περισσότερες φορές ήδη συμβαίνει.
Αν κάποιες φορές οι απαντήσεις φαντάζουν δύσκολες, ζητάμε από το μέλος που απαντά να τις αναλύσει λίγο παραπάνω. Μερικές φορές όμως απλά θα τυγχάνει το πρόβλημά μας να μην έχει και μια τόσο απλή απάντηση, οπότε ίσως να παιδευτούμε λίγο παραπάνω, είναι και θέμα τύχης.

Όσο για το ότι πολλές φορές ανοίγει θέμα σε λάθος ενότητα, ένας σύνδεσμος για ένα απευθείας μήνυμα προς την συντονιστική ομάδα του forum ώστε να ενημερώνεται πιο άμεσα για τυχόν μεταφορές, συγχωνεύσεις ή διαχωρισμούς που ίσως χρειάζεται ένα θέμα, ίσως βοηθούσε ουσιαστικά.
Learner έγραψε:Και άλλη μια ιδέα . Να φτιάξετε μια κατηγορία "Ubuntu-based διανομές" όπου να αναφέρονται οι καινούριες και οι πιο διαδεδομένες διανομές που βασίζονται στο Ubuntu.

Καλή ιδέα Νίκο, είχα ετοιμάσει και μία παρουσίαση του Pear Os Linux γι αυτό το σκοπό, αλλά δεν είναι και τόσο σταθερή όσο θα έπρεπε για έναν αρχάριο χρήστη (προβλήματα με το software-properties-gtk), οπότε μάλλον δεν θα την κάνω.
(Η ίσως και να την κάνω βάζοντας μια σχετική προειδοποίηση, θα δούμε... :problem:)

Αυτό που λέω δεν είναι να διαχωρίσουμε τους χρήστες σε Beginners kai Experienced. Χρησιμοποιώ λίνουξ σχεδόν αποκλειστικά εδω και 3 χρόνια περίπου και πολλές φορές εχω προβλήματα με διάφορα θέματα και πάρα πολλές φορές το φορουμ του ubuntu είναι αυτό που έχει τη λύση. Δυστύχως απο τη στιγμή που αυτό είναι στα αγγλικά αυτοί που δεν ξέρουν αγγλικά ή δεν μπορούν να εκφράσουν το πρόβλημα που έχουν στα αγγλικά, είναι αποκλεισμένοι απο τεράστιο ογκο γνωσης γύρω απο το Linux. Το λίνουξ απαιτεί πολύ ψάξιμο ειδικά στην αρχή, και αν κάποιος δεν ξερει και πολύ καλά αγγλικά απλά θα παραμείνει στα windows γιατί είναι αποκλεισμένος απο την πληροφορία που υπάρχει στο ιντερνετ.
Αυτό που πρότεινα είναι η δημιουργία ενος θέματος Γενικής βοηθείας. Προαιρετικά θα μπορούσε να χωριστεί σε απλες και προσχωρημενες ερωτήσεις.