Δημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2016, 08:50
από Stelios4
Ο λόγος που απευθύνθηκα στο ελληνικό φόρουμ UBUNTU ήταν να βρω ελάχιστη "ανθρώπινη" βοήθεια στα πρώτα βήματα, ως "νέος" στον χώρο. Βρέθηκα μπροστά σε έναν όγκο από, πιθανώς, άψογες, αλλά "μηχανικές" οδηγίες και προϋποθέσεις, τις οποίες στο επίπεδο που βρισκόμουν δεν μπορούσα να αξιολογήσω. Θεώρησα ότι έπρεπε, τις πρώτες αυτές εντυπώσεις και τα συναισθήματα, που μου δημιούργησε το φόρουμ, να τις κοινοποιήσω, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό και το πραγματικό ενδιαφέρον μου για βελτίωση του φόρουμ..., για να μην βρεθεί στην ίδια θέση και κάποιος άλλος "νέος". Αυτό, θεωρήθηκε "αναίδεια" ή "αυθάδεια" και μου εστάλη και άλλο ένα κατεβατό με οδηγίες του φόρουμ σχετικά με την "αυθάδεια"..., ενώ αγνοήθηκαν τα προβλήματα, που ανέφερα ότι αντιμετωπίζω! Έχω εντελώς διαφορετική άποψη. Το ειλικρινές ενδιαφέρον και η προτροπή ή η πρόταση για βελτίωση, δεν είναι "αυθάδεια". Ο εθελοντισμός δεν χειραγωγεί τον βοηθούμενο με οδηγίες "καλής συμπεριφοράς" και δεν απαιτεί "σεβασμό" και σιωπή. Ο εθελοντής ΞΕΡΕΙ και ΚΑΤΑΝΟΕΙ την αδυναμία και τα συναισθήματα του άλλου, Ο εθελοντής ΕΜΠΝΕΕΙ σεβασμό. Βέβαια, όπως μου λέτε, το φόρουμ έχει ως στόχο να ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ μεγάλο εύρος χρηστών και αφήνετε να εννοηθεί ότι ο "νέος" χρήστης πρέπει να προσαρμοστεί στην κατάσταση αυτή. Ως "εξυπηρετητές" έχετε δίκιο να απαιτείτε να προσαρμόζονται όλοι με τις οδηγίες. Το λάθος ήταν δικό μου. Κάτω από το πρίσμα αυτό, το φόρουμ μάλλον πρέπει να λειτουργεί "τεχνικά" άψογα. Απλά ο "νέος" χρήστης δεν μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματά του και πρέπει να απευθυνθεί αλλού, όπου η έννοια της λέξης UBUNTU εφαρμόζεται με θρησκευτική ευλάβεια και εμπνέει...