Δημοσιεύτηκε: 16 Απρ 2010, 00:51
από ant_0611
Πρώτα απο όλα, αφού το έκανες ήδη για προσωπική σου χρήση, οφείλω να σου πώ τουλάχιστον ενα μπράβο, και ένα ακόμα για την διαθεση σου να το μοιραστείς. Απο το πρώτο ποστ σου ειχα καταλάβει οτι τώρα το ξεκινάς με στόχο την χρηστικότητα στον καθένα και όχι μόνο σε 'σενα.

xqtr έγραψε:
καλη ιδεα... γιατι δεν την εφαρμοζεις?

Προσωπικά, προτιμώ την μέθοδο του να τσεκάρω εγώ τι θέλω. Ο κυριότερος λόγος είναι οτι απο φορματ σε φορματ χρειάζομαι και ψιλοδιαφορές, οποτε αναγκαστικά και ανοίγω το synaptic.

Για την ιδεα, την είπα διοτι συνήθως ειναι αυτο που παιδεύει λίγο παραπάνω τους χρήστες (να βρουν τα url's και μετα να τα προσθέσουν μαζι με τα κλειδια) και συνήθως ειναι αυτα που θα πρέπει να δοκιμάζει κάποιος πριν αναφέρει bug στα αντιστοιχα projects. Δεν έχω πρόβλημα να ξεκινήσω κάτι τέτοιο σαν project, αλλα σίγουρα αυτο δεν θα ειναι στο άμεσο μέλλον ( για 2-3 μήνες τουλαχιστον έχω αρκετή δουλεια), και το σημαντικότερο ειναι οτι δεν θα το χρησιμοποιήσω πέρα απο την δοκιμή.

Προς το παρών, εγώ έχω παλιους υπολογιστές και δεν θέλω κατι αιχμής για να δουλέψουν, όπότε τα περι kernel, firefox, thunderbird, atheros, broadcom, intel , ati , radeonHD , radeon κλπ μου ειναι περιττά. Αντε να τα εγκαταστήσω σε μια εγκατάσταση, και παντα χειροκίνητα για να ξέρω το τι κάνω. Το επιπλέον που χρησιμοποιώ είναι το skype που μιλάω με τον αδερφό μου και τον ξαδερφο μου, και αυτο το εγκαθιστώ απο το deb που δίνει το skype, και δεν προσθέτω medibuntu ή skype repo.

H τακτική μου σε γενικές γραμμές ειναι οτι στην πρώτη εκκίνηση του συστήματος με ubuntu, ανοίγω synaptic και τσεκάρω
ubuntu-restricted-extras , vlc , amsn ,firestarter , lm-sensors , hddtemp , sensors-applet και αν πρόκειται για μηχάνημα που θα δουλέψω εργασίες (format μια φορα τον χρόνο ή και σπανιότερα) επιλέγω επιπλέον build-essential , thunderbird , geany , geany-plugins-kati , scite , eclipse , chmsee , texmaker , texlive και οτι παραπάνω χρειάζομαι ,όπως κατα καιρους έχω εγκαταστήσει tomcat , MySQL , PostgreSQL, Netbeans , Bluefish , octave , spim κλπ και στο τέλος επιλέγω να επιλέξει και όλα τα updates. Το αφήνω και φευγω για καφέ ή για ύπνο. Οταν θα έχω γυρίσει ή θα έχω ξυπνήσει του κάνω μια επανεκκίνηση και ολα έτοιμα.