Δημοσιεύτηκε: 30 Απρ 2010, 01:06
Ο συνδετήρας της Microsoft είναι βοηθός του Office και μόνο του Office. Εγώ αναφέρομαι σε αυτόνομο πρόγραμμα που του μαθαίνεις εσύ ένα tutorial να το υλοποιεί εικονικά με compiz effects, το οποίο μπορεί να ανεβαίνει σε μία βάση δεδομένων για να χρησιμοποιηθεί από άλλους χρήστες. Ένας καθηγητής θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να προσεγγίσει καλύτερα τα πιτσιρίκια και να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους. Θα μου άρεσε να δω τον tux να δίνει στήνει FTP server, και όταν με ρωτήσει το φιλαράκια μου: "Πάνο, πως τον έφτιαξες το FTP ;" να του πω "γράψε apt-get install tux-db, και φόρτωσε το ftp server από το πρόγραμμα, και θα δεις πως το περιγράφω εκεί ". Αν ο φίλος μου δε βαριέται, προφανώς και θα ψάξει στο google αντί να με ρωτήσει. Επειδή όμως η πλειοψηφία των φίλων μου - και του κόσμου γενικότερα - , συνήθως θέλει τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο εύκολα ( αυτό που λέμε μασημένη τροφή), πιστεύω αντί να πάω σπίτι του να το φτιάξω ή να συνδεθώ με SSH και X11 και να το κάνω εγώ, θα μπορέσει να το δει, να το καταλάβει, και το επαναλάβει, χρησιμοποιώντας την εικονική καθοδήγηση του tux.
Άλλωστε, προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα, αυτός δεν είναι ο στόχος της τεχνολογίας ;
Αυτός δεν είναι ο στόχος του Ubuntu ; Εσείς, όλη η κοινότητα, γιατί στηρίζετε το Ubuntu ; Γιατί είναι το πιο γρήγορο distro ; Δε νομίζω ( βλεπε Arch, Gentoo κλπ ). Γιατί είναι πιο εύκολο και υπάρχει περισσότερη τεκμηρίωση σχεδόν παντού πλέον. ή να το πω πιο απλά: γιατί "παίζει" σε αντίθεση με το Debian που θέλει δουλίτσα . Όσο πιο απλό, τόσο πιο φιλικό.
Anywayz, δεν πρόκειται να το υλοποιήσω για συγκεκριμένη διανομή. Θα είναι Open Source υπό την GPL για το linux. Από κει και πέρα, όποια διανομή θέλει, το παίρνει και το προσαρμόζει στα μέτρα της.
Άλλωστε, προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα, αυτός δεν είναι ο στόχος της τεχνολογίας ;
Αυτός δεν είναι ο στόχος του Ubuntu ; Εσείς, όλη η κοινότητα, γιατί στηρίζετε το Ubuntu ; Γιατί είναι το πιο γρήγορο distro ; Δε νομίζω ( βλεπε Arch, Gentoo κλπ ). Γιατί είναι πιο εύκολο και υπάρχει περισσότερη τεκμηρίωση σχεδόν παντού πλέον. ή να το πω πιο απλά: γιατί "παίζει" σε αντίθεση με το Debian που θέλει δουλίτσα . Όσο πιο απλό, τόσο πιο φιλικό.
Anywayz, δεν πρόκειται να το υλοποιήσω για συγκεκριμένη διανομή. Θα είναι Open Source υπό την GPL για το linux. Από κει και πέρα, όποια διανομή θέλει, το παίρνει και το προσαρμόζει στα μέτρα της.