Δημοσιεύτηκε: 12 Οκτ 2008, 13:23
από gourgi
Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μπορούν τα μέλη μας να αναφέρουν σφάλματα.
Έτσι τα βελτιώνουμε την διανομή μας και κυρίως μαθαίνουμε πόσο χρήσιμη είναι η συνεισφορά μας στην κοινότητα του Ubuntu.

Για κάποιον που δεν γνωρίζει τι είναι οι αναφορές σφαλμάτων και ποιες είναι οι διαδικασίες , τα παρακάτω λινκς είναι σίγουρα μία καλή αρχή:
Από το wiki του ubuntu :

από το ελληνικό wiki

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να μεταφραστούν τα κείμενα που βρίσκονται στο αγγλικό wiki και αναφέρονται σε όλους του τύπους debugging και να μεταφερθούν στο δικό μας wiki στα ελληνικά. Ξέρω ότι είναι αρκετά αυτά που πρέπει να μεταφραστούν και η συντήρησή τους για τις επόμενες εκδόσεις είναι αρκετή δουλειά αλλά πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο από το να γίνει ένας οδηγός από την αρχή. Αυτά που υπάρχουν ήδη είναι λεπτομερέστατα αλλά δυστυχώς δεν είναι στα ελληνικά και αυτό θα δυσκολέψει αρκετούς χρήστες.

Επίσης καλό θα ήταν να μπορούσαμε να κανονίσουμε ένα meeting στο irc όπου κάποιος πολύ πιο έμπειρος από μένα σε θέματα bug reporting να εξηγούσε τις διαδικασίες. Στο irc τα πράγματα είναι πιο άμεσα και λύνονται περισσότερες απορίες. Εννοείται ότι όσοι παρακολουθήσουν θα πρέπει να έχουν ήδη διαβάσει τα παραπάνω links.

το να έχουμε κάποια ελληνική τεκμηρίωση και να έχουμε ενεργούς χρήστες που κάνουν αναφορές σφαλμάτων και βοηθούν στην βελτίωση του ubuntu νομίζω ότι πρέπει να είναι από τους κύριους στόχους της Ελληνικής Κοινότητας Ubuntu και θα ήταν καλό να μπεί και στο RoadMap για την επόμενη χρονιά https://wiki.ubuntu.com/GreekTeamApprov ... cation2008