Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2011, 13:38
από simosx
migf1 έγραψε:
Σχετικά με την άδεια χρήσης, βρε παιδιά δεν είναι κάνα σοβαρό project ούτε τίποτα επίσημο για να το δεσμεύσω και με τη βούλα με άδεια χρήσης. Μικρά προγραμματάκια είναι αυτά, περισσότερο για μεταξύ μας και προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πάρει ο καθένας και να του κάνει ότι νομίζει. To "plz give me credit" περισσότερο το έβαλα για να γεμίσει η γραμμή παρά για να μπει το πρόγραμμα στο... βιογραφικό μου :lol:

Και εμένα με πήρε χρόνο για να τα μάθω, ωστόσο όταν μάθεις την προϊστορία είναι πολύ απλά.
Κάθε πνευματικό μας δημιούργημα έχει αυτό που λέμε «All rights reserved», δηλαδή μόνο εσύ έχεις δικαιώματα στον κώδικα. Αυτό που λέω είναι νόμος, και επικυρώθηκε και από την ΕΕ στη δεκαετία του '90 ειδικά για λογισμικό.
Οπότε, όταν ζητούμε άδεια χρήσης δε σε βάζουμε να κάνεις άσκοπα πράγματα. Είναι κάτι πολύ απλό, όπου δίνεις τη δυνατότητα σε έναν τρίτο να επαναχρησιμοποιήσει τον κώδικα για κάτι καλύτερο.
Απλά επιλέγεις π.χ. GPLv3 και αυτό ήταν. Δεν υπάρχει θέμα βιογραφικού ή ευσήμων, απλά κάνουμε τα βήματα που χρειάζονται για λογισμικό ΕΛ/ΛΑΚ.

migf1 έγραψε:
Σίμο, τα Github, Mercurial κλπ δεν τα έχω δουλέψει ποτέ και να πω το κρίμα μου βαριέμαι αφάνταστα να το κάνω, ειδικά για απλά προγραμματάκια όπως αυτό εδώ (+ ότι πρέπει να στήσω clients και σε 3 μηχανήματα: linux, win xp, win 7 μιας και τα χρησιμοποιώ και τα 3 πολύ συχνά). Κάποια στιγμή θα ασχοληθώ να μάθω κάποιο πάντως.

Για το Git και το Github αρκεί να μάθεις τα βασικά που είναι να προσθέτεις τον κώδικά σου στο αποθετήριο. Υπάρχει οδηγός στο φόρουμ, και αν διαβάζεις το LinuxInside μπορείς να δεις άρθρο μου για το ίδιο θέμα.
Από τα άτομα στο φόρουμ είσαι από τα λίγα που έχουν τόσο ενδιαφέρον για προγραμματισμό.
Θα ήθελα να αφιερώσω μια ώρα κάποια μέρα στο IRC για όσους έχουν ενδιαφέρον να δούμε μαζί τη χρήση του Git και του Github.
Οπότε, αν θέλετε να γίνει κάτι τέτοιο, γράψτε εδώ.