Δημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2011, 19:18
από sv1jsb
UnKnown96 έγραψε:Θέλω για περιβάλλον KDE, και το πρόγραμμα μου δεν είναι γραμμένο σε Python... Δεν θα το άντεχαν τα νεύρα μου.

Για KDE μπορείς να χρησιμοποιήσεις το QTDesigner. Είναι η ίδια φιλοσοφία. Σχεδιάζεις με αυτό το περιβάλλον του προγράμματος σου και αυτό δημιουργεί ένα αρχείο XML. Το αρχείο αυτό μπορείς με την κατάλληλη συνάρτηση να το "φορτώσεις" και να έχεις έτοιμα και διαθέσιμα όλα τα αντικείμενα που δημιούργησες. Από εκεί και πέρα φτιάχνεις τις συνδέσεις μεταξύ του παραθύρου και του προγράμματος σου. Δηλαδή, συγκεκριμένα, έχεις ένα κομμάτι κώδικα που ελέγχεις αν ο χρήστης πάτησε +,-,*,/ ή =. Όταν ο χρήστης πατήσει το κουμπί + στο παράθυρο αυτό θα στείλει ένα σήμα στο πρόγραμμα σου ότι πατήθηκε το κουμπί + κ.ο.κ. Έτσι λοιπόν θα έχεις τώρα ένα κομμάτι κώδικά που θα ελέγχει αν είναι σήμα από + ή - ή * ή / ή * = κουμπί και θα κάνεις ακριβώς το ίδιο που θα έκανες αν ο χρήστης το είχε πατήσει σε γραμμή εντολών.

Off topic:
Αυτό που αναφέρεις είναι το μεγάλο debate στο open source. Και οι τρεις γλώσσες έχουν ορκισμένους εχθρούς και φίλους. Πιστεύω ότι Perl και Python έχουν τα πρωτία στον αριθμό των βιβλιοθηκών ενώ Ruby έχει έναν πιο μοντέρνο τρόπο που βλέπει τον προγραμματισμό. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα του τι θες να κάνεις και προσωπικής προτίμησης.