Δημοσιεύτηκε: 26 Ιουν 2011, 12:57
από evolgen
Εξαρτάται από το λόγο που μαθαίνεις γλώσσες. Λογικό κι επόμενο είναι ένας προγραμματιστής να ξέρει C/C++, java και ίσως μια πιο εξωτική γλώσσα εφόσον επιθυμεί να βρει δουλειά σε κάτι πιο συγκεκριμένο.
Όπως και ο medigeek, κι εγώ βρίσκομαι στον προγραμματισμό από άλλη σκοπιά. Για να μιλήσω για εμένα, χρειάζομαι να ξέρω γλώσσες σχετικές με Υπολογιστική Βιολογία και Βιοπληροφορική. Στη σχολή μας έμαθαν -λίγο- C και Perl, ενώ στο επόμενο εξάμηνο υπάρχει μάθημα επιλογής C++, το οποίο και θα πάρω. Για να κάνω μια σύγκριση με το εξωτερικό, στο μεταπτυχιακό που θέλω να πάω στην Αγγλία διδάσκουν: Java, Perl, R και Matlab. Κι αυτό γιατί αυτές θα χρειαστεί κυρίως ένας βιοπληροφορικός.

Για να ολοκληρώσω, ο καθένας χρησιμοποιεί και μαθαίνει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα για την κάθε περίπτωση. Πριν ξεκινήσω τη διπλωματική, ο καθηγητής με ρώτησε Perl ή C; Ε, οι βιβλιοθήκες που έχει η Perl για βιοπληροφορική σου λύνουν τα χέρια, ενώ η C δεν έχει τίποτα σχετικό ή τουλάχιστον συγκρίσιμο με την Perl. Το να γλιτώσω 50 και 100 γραμμές κώδικα σε πολλά σημεία είναι σοβαρότατο κίνητρο για να χρησιμοποιήσω την Perl, και ας είναι interpreted. ;)