Δημοσιεύτηκε: 05 Σεπ 2011, 04:26
από Star_Light
Γεια σας παιδια!!! Λιγο μακάβρια η ώρα χεχεχε... migf κοιταξε να δεις.... εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες με το οτι σιγα μην αφησουμε τον χρηστη να βάλει σαν εισοδο οτι του κατεβει στο κεφαλι :lol: :lol: (σιγα μην δεν ειχες δικιο βεβαια) χαχαχα λοιπον


1.οταν
λεω εισοδο απο τον χρηστη εννοω μεσω της fgets που έχουμε κανει παλαιοτερα. ΑΥτο εννοω. Δηλαδη το

Κώδικας: Επιλογή όλων
char s[]="";
δεν θα μπορούσε με μια fgets να περιμένει είσοδο απο τον χρήστη έτσι?

2.Οσο για αυτο που ειπα με το buffer overflow και τους 8 χαρακτήρες στο UNIX εννοουσα ονόματα χρηστών. Οχι ονοματα αρχείων ο

Κώδικας: Επιλογή όλων
char username[32];


ειναι πίνακας για τα ονοματα οποτε εφοσον επιτρεπει μεχρι 8 απο 8-32 τι γίνεται??? Και εκει ειναι που ειχα διαβασει για buffer overflow.
Κάνω λάθος πιστεύεις?

3. Στην σελίδα 115 έχεις πει (εκει που λες οτι δεν υπάρχει ξεχωριστος τυπος δεδομενων στην γλωσσα C για τα strings για αυτο και χανεται λιγο η μπαλα) πως το τρέχον μήκος ενος string δεν ισούται απαραίτητα με το συνολικό μεγεθός του... εδω σαν να μπερδεύτηκα τι εννοεις μπορεις να δειξεις ενα παραδειγμα????

migf1 έγραψε:

Αν συμφωνήσουμε όμως πως κατά βάση τα strings είναι πίνακες χαρακτήρων, τότε λέγοντας δείκτης σε string είναι σαν να λέμε δείκτης σε πίνακα χαρακτήρων. Μιλάμε δηλαδή για διπλό δείκτη και όχι για μονό ;)



Αυτο το λες επειδη εχεις ηδη εναν δεικτη που δειχνει στον πίνακα αλλα και το ονομα του πίνακα μετα ειναι απο μονος του ένας δείκτης ο οποίος δείχνει στο 1ο στοιχείο ετσι? κ.ο.κ
:geek: :geek: :geek: θελει τρελο διαβασμα ο προγραμματισμος τελικα... και οχι μονο διαβασμα απλο... να παρεις ενα βιβλιο της C και να πεις οκ ξεκιναω να διαβαζω αυτα που γραφει... θελει γενικα τρελο ψειρισμα !