Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2011, 12:14
Ναι, εδώ είναι ακόμα πιο εύκολα από ότι στις λίστες 
Σήμερα που έχω καθαρό μυαλό, έγραψα πιο λεπτομερή σχόλια για κάθε συνάρτηση και πρόσθεσα στη γραμμή 67 τη συνάρτηση...
με κενό το κυρίως σώμα της για να το γράψετε εσείς
Το τι θέλουμε να κάνει αυτή η συνάρτηση το περιγράφω στα σχόλιά της. Εν τάχει, θέλουμε να γεμίζει τα στοιχεία του buffer με τυχαίες τιμές μεταξύ 0 και maxval (συμπεριλαμβανομένων )... αλλά χρειάζεται να κάνετε κι ελέγχους ασφαλείας.
Στη main() έχω πρσθέσει τη γραμμή που ενεργοποιεί τη στάνταρ γεννήτρια ψευδοτυχαίων αροθμών της C, κι έχω απενεργοποιήσει προσωρινά τις γραμμές που καλούν την table_fill_randomly() ... για να τη δοκιμάζετε όταν γράφετε τον κώδικά της, αλλάξτε το #if 0 σε #if 1.
Πάω να κάνω καφεδάκι και να επιστρέψω για να γράψω ένα post που θα εξηγεί τη φιλοσοφία του νέου μας κώδικα (του table2.c εννοώ).
Σήμερα που έχω καθαρό μυαλό, έγραψα πιο λεπτομερή σχόλια για κάθε συνάρτηση και πρόσθεσα στη γραμμή 67 τη συνάρτηση...
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Bool table_fill_randomly( Table *table, const int maxval )
με κενό το κυρίως σώμα της για να το γράψετε εσείς
Στη main() έχω πρσθέσει τη γραμμή που ενεργοποιεί τη στάνταρ γεννήτρια ψευδοτυχαίων αροθμών της C, κι έχω απενεργοποιήσει προσωρινά τις γραμμές που καλούν την table_fill_randomly() ... για να τη δοκιμάζετε όταν γράφετε τον κώδικά της, αλλάξτε το #if 0 σε #if 1.
Πάω να κάνω καφεδάκι και να επιστρέψω για να γράψω ένα post που θα εξηγεί τη φιλοσοφία του νέου μας κώδικα (του table2.c εννοώ).