Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2011, 17:27
Φυσικα και υπαρχει λογος. Ο λογος ειναι να τα ξεδιαλυνω τελειως!
Μεσα στον κωδικα ομως οχι λογος δεν υπαρχει . Ειναι by value επειδη ο δεικτης σαν δεξια τιμη έχει ας πουμε την διευθυνση της someone ετσι? ΕΝω η αριστερη τιμη ειναι η δικη του διευθυνση δηλαδη η &p . Σε γενικες γραμμες δηλαδη οταν καλεις μια συναρτηση και εκει μεσα την στιγμη της κλησης υπάρχει τιμη που αντιστοιχει σε διευθυνση ειναι call by reference εγγυημενα ετσι? Και ενα παραδειγμα με swap's στα οποια ναι μεν μπλεκω αχρειαστα τον κωδικα και εισαγω παραπανω πολυπλοκοτητα απο αυτην που χρειαζεται και ειναι καταλληλη αλλα στο μυαλο μου τα ξεδιαλυνω
=> Nομιζω ειναι ακριβως οτι συζηταμε εδω .
Παει αυτο... η χθεσινη 3η μου απορια τωρα... Ορισα ξεχωριστο γιατι νομιζα πως δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις μια μεταβλητη δομης σαν δεικτη... Μπορεις να χρησιμοποιησεις μια μεταβλητη δομης σαν δεικτη προς τα ιδια τα στοιχεια της ?
Στο μεταξυ δινω σε επομενο στιγμιοτυπο στον παραπανω κωδικα τα
αρα ειναι ισοδυναμα τα ptr_x με &(*ptr_x) .... τωρα καταλαβαινεις γιατι ηθελα να μαθω και assembly μ αρεσει να πονοκεφαλιαζομαι

Spoiler: show
=> Nομιζω ειναι ακριβως οτι συζηταμε εδω .
Παει αυτο... η χθεσινη 3η μου απορια τωρα... Ορισα ξεχωριστο γιατι νομιζα πως δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις μια μεταβλητη δομης σαν δεικτη... Μπορεις να χρησιμοποιησεις μια μεταβλητη δομης σαν δεικτη προς τα ιδια τα στοιχεια της ?
Στο μεταξυ δινω σε επομενο στιγμιοτυπο στον παραπανω κωδικα τα
- Κώδικας: Επιλογή όλων
printf("%p", &(*ptr_x)); // because this symbol actually produces the same value with the ptr_x
printf("\n");
printf("%p", ptr_x);
puts("\n"); // ptr_x gives the physical adress of x
printf("%p", &x); // And this is the evidence
αρα ειναι ισοδυναμα τα ptr_x με &(*ptr_x) .... τωρα καταλαβαινεις γιατι ηθελα να μαθω και assembly μ αρεσει να πονοκεφαλιαζομαι