Δημοσιεύτηκε: 16 Νοέμ 2011, 15:13
από Ilias95
pmav99 έγραψε:Ερώτηση. Για κάτι τόσο μικρό αξίζει η χρήση του designer?

Με είχε προβληματίσει και μένα αυτό και σκέφτομαι να το αλλάξω. Απλώς η δυνατότητα που σου δίνει ο qt designer να κάνεις preview είναι σημαντικό πλεονέκτημα ώστε να βλέπεις αν το layout έχει γίνει σωστά και αν γίνεται σωστά το resizing του παραθύρου.
pmav99 έγραψε:Ακόμη, μήπως θα ήταν πιο εύκολο να παράγεις δυναμικά το GUI ανάλογα με το ποια είναι τα διαθέσιμα dependencies? Με τον τρόπο αυτό, νομίζω ότι θα γλιτώσεις και το να κάνεις disconnect κτλ.

Εννοείς ας πούμε πχ αν δεν υπάρχει εγκατεστημένο μόνο το unoconv, να εμφανίζονται σαν επιλογές στα combobox όλες οι άλλες πλην των Εγγράφων κειμένου;
Χμμ, είναι μια ιδέα και αυτή αλλά κάτι δεν μου αρέσει. Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι ο χρήστης βλέποντας ότι του προσφέρεται μετατροπή video, audio και εικόνας πιθανόν να αγνοεί εντελώς ότι υπάρχει δυνατότητα μετατροπής και εγγράφων κειμένου. Έτσι όπως είναι τώρα θα δει ότι μπορεί να μετατρέψει τα έγγραφα κειμένου αλλά δοκιμάζοντας μια μετατροπή θα ενημερωθεί ότι κάτι λείπει.
Κάτι που θα μπορούσε να γίνει είναι να μην εμφανίζεται το προειδοποιητικό μήνυμα στην αρχή ότι λείπουν ορισμένες εξαρτήσεις, παρά μόνο αν ο χρήστης δοκιμάσει τις συγκεκριμένες μετατροπές, γιατί θα καταντούσε κουραστικό σε περιπτώσεις που ο χρήστης χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα μόνο για συγκεκριμένες μετατροπές και ηθελημένα δεν έχει εγκατεστημένες όλες τις εξαρτήσεις.
pmav99 έγραψε:Μια άλλη προσέγγιση θα ήταν να έχεις διαφορετικά tabs για τον κάθε τύπο αρχείου αντί για ένα comboBox.

Το έχω σκεφτεί και αυτό και πολύ πιθανόν να το εφαρμόσω σε επόμενη έκδοση, αλλά προς το παρών το αφήνω στην άκρη.