Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2012, 17:30
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕλα ρε σταματίου εσυ μας έλειπες για να συμπληρωθεί το τριώδιο 
περνάς διπλό δείκτη μεσα στην συνάρτηση επομένως ο μονος αστερίσκος ειναι η μεταβλητή δείκτη σου.
Ενω ο διπλος αστερισκος ειναι ουσιαστικα το περιεχόμενο του διπλού δείκτη
Αν και μου πετάει ενα warning ενω σε ένα παράδειγμα που είχα φτιάξει πριν καιρο δεν μου πετάει τιποτα
btw ειναι πονοκεφαλος μεγαλος η C μεταξυ μας ετσι?
Οσο για τον bubble sort τελικα η φωτογραφιουλα σε ξεγελάει οπως ειπα και πριν.
EDIT : Τωρα κατάλαβα.... κρατησε το 2ο παράδειγμα και άσε το 1ο. Τον διπλο δεικτη θα πρεπει αρχικα να τον αρχικοποιήσεις να δειχνει σε εναν αλλον δεικτη και μετα να πας να κανεις προσπέλαση με τον τελεστή διακοπής αναφοράς , τον αστερίσκο σου δηλαδη. Στην συνάρτηση του migf1 για τις λίστες ο new απο αριστερά μαζι με τον *list ειναι και οι 2 δείκτες. Απλα τωρα ψαχνω να βρω στο παράδειγμα που έδωσα πως μπορω να αρχικοποιώ τον *py = &y ενω στο 1ο παράδειγμα δεν μπορώ επειδη πετάει warning αν και εκτυπώνει κανονικα την τιμή 2 του a.
περνάς διπλό δείκτη μεσα στην συνάρτηση επομένως ο μονος αστερίσκος ειναι η μεταβλητή δείκτη σου.
Ενω ο διπλος αστερισκος ειναι ουσιαστικα το περιεχόμενο του διπλού δείκτη
- Κώδικας: Επιλογή όλων
#include<stdio.h>
int main()
{
int **p , a=2 ;
*p=&a;
printf("%d", **p);
return 0;
}
Αν και μου πετάει ενα warning ενω σε ένα παράδειγμα που είχα φτιάξει πριν καιρο δεν μου πετάει τιποτα
- Κώδικας: Επιλογή όλων
#include<stdio.h>
int main()
{
int x=2;
int y=3;
int *px , **py;
px=&x;
py=&px;
printf("\n%d",**py);
*py=&y;
printf("\n%d",**py);
return 0;
}
btw ειναι πονοκεφαλος μεγαλος η C μεταξυ μας ετσι?
Οσο για τον bubble sort τελικα η φωτογραφιουλα σε ξεγελάει οπως ειπα και πριν.
EDIT : Τωρα κατάλαβα.... κρατησε το 2ο παράδειγμα και άσε το 1ο. Τον διπλο δεικτη θα πρεπει αρχικα να τον αρχικοποιήσεις να δειχνει σε εναν αλλον δεικτη και μετα να πας να κανεις προσπέλαση με τον τελεστή διακοπής αναφοράς , τον αστερίσκο σου δηλαδη. Στην συνάρτηση του migf1 για τις λίστες ο new απο αριστερά μαζι με τον *list ειναι και οι 2 δείκτες. Απλα τωρα ψαχνω να βρω στο παράδειγμα που έδωσα πως μπορω να αρχικοποιώ τον *py = &y ενω στο 1ο παράδειγμα δεν μπορώ επειδη πετάει warning αν και εκτυπώνει κανονικα την τιμή 2 του a.