Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβ 2012, 01:20
από Ilias95
Πρώτα από όλα ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

@the_eye
Αυτό με τον πίνακα αντιστοίχισης δεν το σκέφτηκα αλλά να πω την αλήθεια δεν μου αρέσει πολύ η ιδέα ότι κάθε χρήστης και κάθε επαφή (το id τους δηλαδή) θα πρέπει να περνιέται σε 2 πίνακες. Δεν θα ήταν καλύτερα να γίνει αυτό με την χρήση foreign keys; Επίσης έχεις παραλείψει στον σχεδιασμό τον πίνακα κατηγορίες. Έστω ότι θέλω να δω όλες τις κατηγορίες ενός χρήστη. Θα προσθέσω νέα στήλη στον πίνακα αντιστοίχησης; Και μετά η σχέσεις επαφών-κατηγοριών;

@medigeek
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες!
Πριν κάνεις edit το post σου διάβασα ότι η sqlite συγκεκριμένα κρατάει την βάση σε ένα αρχείο. Οι υπόλοιπες πως λειτουργούν;

medigeek έγραψε:Αν επιλέξεις το sqlite, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις ξεχωριστές sqlite βάσεις δεδομένων για κάθε χρήστη στο ~/.config/myproject/mydb.db"

Δεν νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και με sqlite.
Επίσης σε μία desktop application η επιλογή χρήστη θα γίνεται μέσα απ' το πρόγραμμα οπότε δεν θα εξαρτάται απ' τον home του χρήστη.

@Dimitris
Σκοπεύω να κάνω δύο εφαρμογές.
Μία desktop application με gui (με python και sqlite - για την ακρίβεια θα ξαναγράψω ένα παλιό πρόγραμμα) και μία web application (με python/django και sqlite πάλι).
Θα χρησιμοποιήσω την sqlite γιατί βρίσκεται στην standard library της python.

Τα δεδομένα θα είναι τελείως ανεξάρτητα. Δεν χρειάζεται να μοιράζονται επαφές οι users.
Θα με ενδιέφερε να δω την υλοποίηση και στις δύο περιπτώσεις όμως.

Το parallelization τι ακριβώς είναι; Όταν λες οι 100 πρώτοι χρήστες σε έναν server, δηλαδή 100 διαφορετικές databases, δηλαδή 100 διαφορετικά αρχεία;
Και στην περίπτωση της desktop application;