Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβ 2012, 15:14
από Ilias95
@vasster
Αρχικώς και εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουν.
Μπορείς να εξηγήσεις λίγο καλύτερα την τελευταία γραμμή; "select b.category, a.name from contacts a join categories b on a.category_id=b.category_id where user_id=?"
Τι ακριβώς ζητάμε εδώ; Δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος ακόμα με τις βάσεις. Το join keyword (;) τι ακριβώς κάνει;

Αν θες επίσης εξήγησε γιατί θεωρείς ότι δεν είναι πρακτική η λύση με τις ανεξάρτητες databases.

@medigeek
medigeek έγραψε:Ναι αλλά αν τα άλλα άτομα μπορούν να βλέπουν τα αρχεία των άλλων χωρίς περιορισμούς, είναι security vulnerability.

Πως ακριβώς θα βλέπει κάποιος τα αρχεία (εννοείς δηλ. το αρχείο της db;) άλλου χρήστη;
Έστω ότι θα είναι σε ένα μόνο αρχείο η database. Θα ήταν δύσκολο απλά να εμφανίζουμε στον κάθε χρήστη μόνο τις επαφές που του ανήκουν;
Δηλαδή αν προσπαθήσει να μεταβεί κάποιος στο λινκ μιας επαφής που δεν του ανήκει να παίρνει κάποιο error.
Εντάξει αυτό το σκέφτομαι εντελώς θεωρητικά τώρα, δεν έχω ξανά ασχοληθεί με web και δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά στέκουν ή είναι εύκολα στην υλοποίηση.

@Dimitris
Λοιπόν μάλλον πρέπει να το ψάξω περισσότερο για να καταλάβω καλύτερα κάποια πράγματα που αναφέρεις, όπως ότι ο κάθε χρήστης θα τρέχει μία instance του προγράμματος.
Επίσης την web application σκεφτόμουν να την στήσω σε δικό μου server (αν τα καταφέρω να τον στήσω σωστά) για την εμπειρία.
Οπότε στην περίπτωση με τις ξεχωριστές databases δεν ξέρω τι θα γίνει με το parallelization (όχι ότι θα αποκτήσει και πάνω από 10 χρήστες :lol: ).