Δημοσιεύτηκε: 25 Φεβ 2012, 13:19
από migf1
Ilias95 έγραψε:Κατάλαβα.
Το λέει και ο King στο βιβλίο του ότι στην πραγματικότητα οι περισσότεροι προγραμματιστές δεν χρησιμοποιούν κατευθείαν την scanf αλλά προτιμούν να παίρνουν αρχικά την είσοδο σαν str. Τώρα τι προβλήματα μπορεί να υπάρχουν με την scanf() θα το μάθω στην πορεία. Προς το παρών θα χρησιμοποιήσω την συνάρτηση που πρότεινες.

Ωραίος ο King :) Σπάνια το αναφέρουν σε βιβλία (btw, το mySCANF() δεν είναι συνάρτηση, είναι macro... θα τα δεις παρακάτω στο βιβλίο, όταν θα ασχοληθεί με τον pre-processor της C).

έγραψε:
Κάτι άλλο.
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο IDE για Linux;
Επίσης να προτιμήσω κάποιο IDE με ενσωματωμένο debugger ή να προτιμήσω να κάνω το debugging απ' το τερματικό;

Εγώ κατά βάση προγραμματίζω σε Windows με "τουμπανιασμένο" Notepad++ (που στην ουσία είναι editor και όχι IDE, αλλά με το "τουμπάνιασμα" που του έχω κάνει συμπεριφέρεται εν πολλοίς ως IDE). Κάτι αντίστοιχο σε Linux είναι το Geany (υπάρχει και Windows version του) το οποίο και χρησιμοποιώ στο Linux. Debugging προσωπικά κάνω σε κονσόλα, χωρίς GUI, αλλά εκτός του ότι υπάρχουν GUI front-ends του gdb (π.χ. DDD, αρκετά παλιό πλέον) υπάρχουν crossplatform IDE με ενσωματωμένη υποστήριξη του gdb στον editor τους όπως π.χ. τα Code::Blocks, Netbeans, Eclipse.

Με εξαίρεση το Code::Blocks, τα άλλα 2 προσωπικά τα θεωρώ "bloatware" αλλά παρέχουν όντως πολλές & χρήσιμες αυτοματοποιήσεις. Υπάρχουν και linux specific IDEs, π.χ. το CodeLite, αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, οπότε δεν είμαι κατάλληλος να τα αξιολογήσω.