Δημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2012, 03:27
από migf1
Χρόνια πολλά σε όλους!

Είσαι ελεύθερος να το υλοποιήσεις όπως θέλεις Ηλία. Ένας άλλος τρόπος είναι να το έχεις σαν πίνακα και απλά να μαρκάρεις ως κενα τα στοιχεία των ζώων που φέυγουν από την σκηνή.

Ξεκίνησα να το κάνω κι εγώ το game, αλλά μέχρι στιγμής αντί για κυνήγι μου έχει βγει... εκπαιδευτικό :lol:

Για καθένα από τα 10 ζώα που έχω συμπεριλάβει έχω βάλει σύντομο κείμενο, φωτογραφία και βίντεο, τα οποία μπορεί να τα δει ο παίκτης μόνο αν το συγκεκριμένο ζώο είναι παρόν στην σκηνή, με την εντολή "book" (που έχει ως aliases τις "learn" και "dictionary") Μόνο που έχει φτάσει ήδη στα... 100 Mb :lol:

Προς το παρόν δουλεύουν μόνο μια 2-3 εντολές, και οι υπόλοιπες τυπώνουν την εντολή που δίνει ο χρήστης μαζί με τις παραμέτρους (μέχρι όσες δέχεται μάξιμουm η εντολή). Έχω δηλαδή τελειώσει το 1ο στάδιο του parser.

Έχω βάλει επίσης καιρό (καθαρός, συννεφιά, βροχή) και πυνκότητα βλάστησης (καθόλου, λίγη, κανονική και ... ζούγκλα :lol:) καθώς και αν είναι ημέρα ή νύχτα, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην περιγραφή της κάθε σκηνής αλλά πέρα από αυτό δεν είναι λειτουργικά... δεν έχω αποφασίσει αν θα τα κάνω να επηρεάζουν το gameplay. Σίγουρα πάντως θα βάλω να περνάει η ώρα (το έχω έχτοιμο το πεδίο).

Για τα ζώα έχω βάλει mood (φοβισμένα, ουδέτερα, επιθετικά) καθώς και health (υγιή, ελαφρώς πληγωμένα, αδύναμα, πολύ πληγωμένα, ετοιμοθάνατα, και νεκρά) τα οποία επίσης δεν είναι λειτουργικά ακόμα. Συμπεριλαμβάνονται όμως στην περίγραφή του ζώου όταν ο χρήστης δώσει "look".

Όλα τα παραπάνω προς το παρόν παράγονται τυχαία, κατά το χτίσιμο της σκηνής. Τέλος, με την εντολή "new" δημιουργείται νέα σκηνή από την αρχή.

Αν δεν σε πειράζει Ηλία που είναι 90 Mb, μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ: http://i.minus.com/1334707775/Kbh7Ubg5d ... auBoSI.rar και να ρίξεις μια ματιά στον κώδικα (ο οποίος βέβαια μπορεί να δομηθεί και καλύτερα, γιατί δεν αφιερωσα ιδιαίτερο χρόνο στην οργάνωσή του).

Όμως για κάθε ξεχωριστή οντότητα έχω φτιάξει ξεχωριστά header-files, με το καθένα τους να περιέχει τους ορισμούς των struct, enum και #define της συγκεκριμένης οντότητας.

ΥΓ. Άσε, πορώθηκα κι εγώ με το game :lol: