Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2012, 20:22
Ilias95 έγραψε:migf1 έγραψε:Πλάκα-πλάκα μεγάλο μανίκι οι 2 γλώσσες! Και ακόμα δεν έχω μεταφράσει τα κείμενα του λεξικού για το κάθε ζώο (και δεν ξέρω πότε θα το κάνω κιόλας, τα υπόλοιπα τα έχω μεταφράσει).
Πάντως αυτό με τα greeklish στη γραμμή εντολών, είναι κάπως. :/ Δεν γίνεται να παρακαμφθεί με κάποιο τρόπο αυτό το πρόβλημα;
Γίνεται, γράφοντας Windows specific κώδικα ειδικά για την είσοδο από την κονσόλα (αφού πρώτα οι χρήστες της έχουν αλλάξει γραμματοσειρά, γιατί η default είναι από την εποχή του DOS). Αλλά μιλάμε για μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί πρέπει να φτιάξεις δικιά σου κονσόλα (αντί για την default) που είναι ολόκληρη ιστορία να την διαχειριστείς.
Στη χρήση δεν χτυπάει άσχημα το Greeklish, αλλά είναι και θέμα γούστου. Στα 7 μπορούν να τρέξουν κανονικά την φουλ Ελληνική έκδοση (τουλάχιστον στα δικά μου, που είναι Home Greek, πάντα όμως με αλλαγμένη τη default γραμματοσειρά ) αλλιώς μπορούν να τρέξουν την Αγγλική έκδοση.
έγραψε:
Κάτι άλλο.
Η "system("clear");" αναγνωρίζεται στα Windows; (Έχω την εντύπωση ότι είναι cls η εντολή εκεί.)
Και ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβουμε σε τι λειτουργικό τρέχει το πρόγραμμα μας;
cls είναι, ναι.
Όλοι οι compilers (ή τουλάχιστον η μεγάλη τους πλειοψηφία) έχουν pre-defined preprocessor directives/macros και για το λειτουργικό και για πολλά ακόμα. Δες εδώ: http://sourceforge.net/apps/mediawiki/p ... =Main_Page
Οπότε π.χ. ..
- Μορφοποιημένος Κώδικας: Επιλογή όλων
-
#if defined( _WIN32 ) || defined(__WINDOWS__) /* κλπ κλπ */
#define CLRSCR "cls"
#elif defined( __linux__) || defined(_unix_) /* κλπ, κλπ */
#define CLRSCR "clear"
#endif
...
system( CLRSCR );
...