Δημοσιεύτηκε: 05 Μάιος 2012, 22:33
migf1 έγραψε:Αν και προσωπικά δεν θα έχτιζα το .mo αρχείο της μετάφρασης μέσα από το make. Θα είχα έτοιμο το path-structure της κάθε γλώσσας μαζί με το τελικό .mo αρχείο, οπότε ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να έχει εγκατεστημένο όλο το gettext toolchain στο σύστημά του για να κάνει compile τον κώδικα.
Έχω την εντύπωση ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποιείς το make όσο το project είναι στο στάδιο της ανάπτυξης και όταν βγει σταθερή έκδοση διανέμεις και τα .mo αρχεία.
Δεν είμαι σίγουρος για το παραπάνω όμως.
migf1 έγραψε:Στα Windows δεν χρειάζεται καν η readline, γιατί το cmd.exe κρατάει αυτόματα history, καθώς επίσης παρέχει δυνατότητες editing στο input όλων των προγραμμάτων που τρέχουν σε κονσόλα.
Όντως, δοκίμασα την πρώτη έκδοση του Hunt (χωρίς readline) σε Windows XP και κρατούσε αυτόματα ιστορικό εντολών.
Πάλι χρειάζεται η readline όμως για την completion. Αυτό με το editing δεν το κατάλαβα.
Θα ψαχτώ με τα autotools που προτείνει ο Σίμος για να δω αν μπορώ να αυτοματοποιήσω περισσότερο τα πράγματα και για Linux και για Windows.
Off topic:
Με την εγκατάσταση προγραμμάτων που έχουν εξαρτήσεις από εξωτερικές βιβλιοθήκες στα Windows αλήθεια τι γίνεται;
Δεν θυμάμαι ποτέ πχ. να πήγα να εγκαταστήσω κάποιο πρόγραμμα και να μου είπε πρέπει να έχεις την τάδε βιβλιοθήκη στο σύστημα σου...