Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2012, 17:08
από Ilias95
Λοιπόν ας πω και εγώ την γνώμη μου. :P

Κατ' αρχάς μου φαίνεται και εμένα πιο σωστό αυτό που λέει ο migf1 παρακάτω:
migf1 έγραψε:...προγραμμάτων απελευθερωμένων από εξαρτήσεις, ο κώδικας των οποίων μπορεί να γίνει compile ανεξαρτήτως πλατφόρμας...

Όμως το θέμα είναι, ότι στην πραγματικότητα δεν είναι αυτός ο στόχος μου.
Στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να μάθω να προγραμματίζω - όσο μπορώ καλύτερα. Ο κώδικας, η λογική, η αποδοτικότητα, το περιεχόμενο είναι αυτά που με ενδιαφέρουν.
Το πακετάρισμα / διανομή του προγράμματος είναι κάτι με το οποίο θα βρεθώ αντιμέτωπος πολύ, πολύ αργότερα.
Οπότε ίσως είναι καλύτερα να ασχοληθώ περισσότερο με το ίδιο το πρόγραμμα που νομίζω είναι πιο ουσιαστικό.
Στο κάτω, κάτω δεν είναι και κάποια σοβαρή εφαρμογή που χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες και επιβάλετε να είναι πολύ εύκολη η εγκατάσταση και σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

migf1 έγραψε:κάτι σαν...
Μορφοποιημένος Κώδικας: Επιλογή όλων
char *messages[MAX_MESSAGES];
enum LangId lang = LANG_EN;
...
if ( LANG_EL == lang )
load_messages( messages, el_fname ); /* load strings from el_file into messages*/
else if ( LANG_DE == lang)
load_messages( messages, de_fname ); /* load strings from de_file into messages*/
...

for (i=0; i < MAX_MESSAGES; i++)
printf( "%s ", messages[i] );
puts("\b\n");
...

Αν κατάλαβα καλά δηλαδή οι εκτυπώσεις μηνυμάτων θα γίνονται κάπως έτσι;
Μορφοποιημένος Κώδικας: Επιλογή όλων
if (n == 3)
puts(messages[157]);
else if (n == 2)
puts(messages[158]);
else
puts(messages[159]);

Δεν χαλάει πολύ η readability;

migf1 έγραψε:Α και για να γράψουμε και κάτι οn-topic, σύμφωνα με τον τίτλο του νήματος. Ένα ενδιαφέρον βήμα θα ήταν η υποστήριξη hi-scores στο Hunt ;) Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα ήταν η δυνατότητa save/load game :)

Ναι, αυτές είναι ωραίες ιδέες. :)
Μια ερώτηση: Γίνεται να κάνεις serializing δομές δεδομένων της C;