Δημοσιεύτηκε: 23 Ιουν 2012, 23:19
kwnos100 έγραψε:1. Ποιες γλώσσες προγραμματισμού χρησιμοποιούνται στο linux εκτός από C και Python?
Αυτές κυρίως. To X11 σύστημα παραθύρων είναι γραμμένο σε C, το ίδιο και ο kernel. Χρησιμοποιούνται και C++, ακόμα και C#. Σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιείται και η Assembly. Για τις εφαρμογές χρησιμοποιείται κυρίως η Python.
kwnos100 έγραψε:2. Ποια μου προτείνετε να μάθω και ποια είναι η καλύτερη?
Έχω αρκετή εμπειρία στη C (έχω χάσει την ευχέρεια που είχα επειδή ασχολούμαι πολύ λιγότερο πλέον) και είναι πολύ ενδιαφέρουσα γλώσσα.
Αλλά θα σου πρότεινα την Python, αν θες να ασχοληθείς. Είναι πολύ καλή γλώσσα, γενικού φάσματος με πολλές δυνατότητες.
Ο προγραμματισμός κελύφους που ανέφερε ο konnn,
konnn έγραψε:Για το πρώτο, χρησιμοποιείται και bash scripting.
μπορεί να σου λύσει θα χέρια στην χρήση του linux και να σε βοηθήσει αρκετά να κατανοήσεις πως λειτουργεί το σύστημα.
*Nα τονίσω ότι πέρα από την Python και την C, υπάρχουν και άλλες πολύ χρήσιμες γλώσσες (php, java. sql κλπ) που μπορείς να μάθεις, κάποιες είναι γενικής χρήσης και κάποιες άλλες για εξειδικευμένους τομείς. Δεν είναι ανάγκη να μάθεις κάποια που αφορά το Linux, o προγραμματισμός γενικότερα δεν έχει να κάνει με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς, εκτός φυσικά και αν θες να αναπτύξεις κάτι σε αυτό.