Δημοσιεύτηκε: 24 Ιουν 2012, 01:21
Ilias95 έγραψε:Το ότι προτείνεται (από κάποιους) να γράφονται οι νέες εφαρμογές σε python δεν σημαίνει ότι η γλώσσα επικρατεί και στις ήδη υπάρχουσες.
Δεν θα το ανέφερα ως επιχείρημα αν προτεινόταν από κάποιους. Προτείνεται και χρησιμοποιείται από τους περισσότερους developers του ubuntu βάσει στατιστικής. Δηλαδή δεν είναι κάτι τυχαίο.
Από την κοινότητα:
έγραψε: Python is very powerful and easy to use. In fact it is the preferred language by most of the Ubuntu developers.
Ilias95 έγραψε:Καλή, χρυσή και πολύ όμορφη γλώσσα, αλλά νομίζω ότι ένα απ' τα μειονεκτήματα της αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς το ότι δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως όσο άλλες γλώσσες.
Αν και εν μέρει διαφωνώ σε αυτό που λες για το ότι δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως, δεν έχει τόσο σημασία η χρήση της γλώσσας αυτή τη στιγμή από τους προγραμματιστές, όσο ο ρυθμός μεταβολής της, δηλαδή το κατά πόσο γρήγορα αποκτά δημοτικότητα.
Ilias95 έγραψε:Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία ή κάτι, εκφράζω την γνώμη μου με βάση τα όσα έχω δει/ακούσει/διαβάσει τον λίγο καιρό που ασχολούμαι.
Kαι εγώ το ίδιο ακριβώς. Ό,τι διαβάζω. Ούτε developer είμαι για να εκφράσω μία πιο ολοκληρωμένη γνώμη για το θέμα, ούτε είμαι "μέσα στα πράγματα και στις καταστάσεις".
EDIT:
Ilias95 έγραψε:Edit: Τα παραδείγματα που παρέθεσες απ' το bin είναι μικρά scriptακια και όχι ολοκληρωμένες εφαρμογές.
Aρκετά είναι μικρά script. To Software Center είναι γραμμένο σε Python, το RecordMyDesktop κ.α.