Δημοσιεύτηκε: 24 Ιουν 2012, 03:17
από mangelasakis
δεν ξέρω python αλλά πιστεύω ότι ο λόγος που δεν υπάρχουν πολλές ολοκληρωμένες εφαρμογές σε python αλλά μόνο μικρά scripts είναι ότι
1) η python αν δεν κάνω λάθος είναι από τις πιο καινούργιες γλώσσες που υπάρχουν(ουσιαστικά ξεκίνησε να γίνεται γνωστή μετά το 2000 νομίζω) οπότε οι περισσότερες εφαρμογές που προυπήρχαν δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν τώρα σε python οπότε και συνεχίζονται στην προεπιλεγμένη γλώσσα.
2)ο λόγος που φτιάχνονται μικρά script σε python πιστεύω ότι είναι επειδή η python είναι ευκολότερη της C και C++ αφού είναι πιο ψηλού επιπέδου και επομένως βολεύει περισσότερο.

Πάντως το ότι δεν έχουν γραφτεί μεγάλες ολοκληρωμένες εφαρμογές στην python αυτό δεν την μειώνει σαν γλώσσα προγραμματισμού. Η python από ότι έχω ακούσει είναι πάρα πολύ καλή και ολοκληρωμένη γλώσσα και θεωρείται από κάποιους η πλέον ανερχόμενη γλώσσα προγραμματισμού.

Τώρα ο λόγος που η java είναι γενικά πρώτη στις επιλογές έχει να κάνει πιστεύω στο ότι υπάρχει μία τάση των προγραμματιστών προς τις εφαρμογές για android για τις οποίες προτείνεται η java. Επίσης είναι από τις πιο εύκολες... Το ότι όμως στο linux προτειμάτε κυρίως η python για μένα αυτό λέει πολλά αφού πιστεύω ότι στο linux υπάρχουν οι καλύτεροι προγραμματιστές...