Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2012, 16:26
Λοιπόν προτείνω μια εφαρμογή που να βοηθάει τον χρήστη να καταβάζει και να εγκαθιστά τους νεότερους πυρήνες Linux για την έκδοση της διανομής του. Από τη σελίδα του ubuntu.
1. διαπίστωση για το ποια έκδοση και αρχιτεκτονική του Ubuntu υπάρχει
2. μετάβαση στη διεύθυνση http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/ κατέβασμα τα τριών σχετικών πακέτων και εγκατάστασή τους (με απλό dpkg -i)
Το (2.) χωρίζεται σε τρεις επιλογές :
α. εγκατάσταση των τελευταίων σταθερών (μόνο) για τη διανομή μου
β. εγκατάσταση των τελευταίων για τη διανομή μου (rc? αλλά μπορεί και σταθερών)
γ. εγκατάσταση των τελευταίων διαθέσιμων σταθερών
δ. εγκατάσταση των τελευταίων διαθέσιμων
Έστω ότι αυτή τη στιγμή έχω Ubuntu 12.04 precice και θέλω να κατεβάσω νεότερους πυρήνες λόγω του ότι έχω κακή έως καθόλου υποστήριξη σε κάποια συσκευή (αρκετά σύνηθες)
α. με αυτό θα πάρω την έκδοση v3.4-precise/ (σταθερή)
β. εδώ θα πάρω πάλι το ίδιο επειδή δεν υπάρχει κάτι νεότερο για precice (αν είχε βγει v3.5-rc4-precice θα έπερνα αυτή)
γ. εδώ θα έπερνα τους v3.4.4-quantal
δ. και εδώ τους v3.5-rc4-quantal
Επειδή το πρόβλημα μπορεί να είναι στα γραφικά, αν γίνεται, κάνε το να μην έχει γραφική απαίτηση, αλλά cli ή και χρησιμοποιόντας την βιβλιοθήκη ncurses
Μια πρόταση είναι, ελπίζω τουλάχιστο να είναι κατανοητό τι «ζητάω» γιατί το έγραψα βιαστικά. Αν θες κάτι θα μπω πάλι αργά το βράδυ.
1. διαπίστωση για το ποια έκδοση και αρχιτεκτονική του Ubuntu υπάρχει
2. μετάβαση στη διεύθυνση http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/ κατέβασμα τα τριών σχετικών πακέτων και εγκατάστασή τους (με απλό dpkg -i)
Το (2.) χωρίζεται σε τρεις επιλογές :
α. εγκατάσταση των τελευταίων σταθερών (μόνο) για τη διανομή μου
β. εγκατάσταση των τελευταίων για τη διανομή μου (rc? αλλά μπορεί και σταθερών)
γ. εγκατάσταση των τελευταίων διαθέσιμων σταθερών
δ. εγκατάσταση των τελευταίων διαθέσιμων
Έστω ότι αυτή τη στιγμή έχω Ubuntu 12.04 precice και θέλω να κατεβάσω νεότερους πυρήνες λόγω του ότι έχω κακή έως καθόλου υποστήριξη σε κάποια συσκευή (αρκετά σύνηθες)
α. με αυτό θα πάρω την έκδοση v3.4-precise/ (σταθερή)
β. εδώ θα πάρω πάλι το ίδιο επειδή δεν υπάρχει κάτι νεότερο για precice (αν είχε βγει v3.5-rc4-precice θα έπερνα αυτή)
γ. εδώ θα έπερνα τους v3.4.4-quantal
δ. και εδώ τους v3.5-rc4-quantal
Επειδή το πρόβλημα μπορεί να είναι στα γραφικά, αν γίνεται, κάνε το να μην έχει γραφική απαίτηση, αλλά cli ή και χρησιμοποιόντας την βιβλιοθήκη ncurses
Μια πρόταση είναι, ελπίζω τουλάχιστο να είναι κατανοητό τι «ζητάω» γιατί το έγραψα βιαστικά. Αν θες κάτι θα μπω πάλι αργά το βράδυ.