Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2012, 01:49
από simosx
Lokzor έγραψε:
Η φωτογραφία είναι RAW, grayscale, ας πούμε bull.raw. Αν την μετατρέψω σε pgm ας πούμε με την εντολή, rawtopgm 512 512 bull.raw > bull.pgm μου βγάζει έναν ταύρο. Δεν ενδιαφέρομαι για κάποια κάμερα, είναι καθαρά προγραμματιστικός ο σκοπός μου. Μέσα το raw έχει κάτι τέτοιο: ’’’‘’£‘¦’’ ›£ ›œ‘‘šœš™š˜œššœšž› ž§ ¦¦₯¦¬«―­ͺ¬¬§―¨§’‘“”™Œ‚wvjaa^\Xag`heiiiihnnlkihmmmljjlnmkmmnnlhjjlmovoqvywpzyz}zy|{‚{z„ƒ„‡€ƒƒ‡‰„†ƒƒ€‚†~~…‚ƒ€ƒ€‡…ˆ†€†‚‡……†‡„‡.

Εγώ θέλω να πάρω αυτό να το αναθέσω σε έναν πίνακα unsigned char[512][512]. Έπειτα να τον μετατρέψω όλο σε float, και μετά να το χωρίσω σε block 8 x 8, και να το βάλω σε έναν άλλο πίνακα.

Είναι άλλο αυτό που αναφέρεις εσύ. Αυτό το RAW είναι ειδική μορφή, κάτι σαν το αρνητικό των φίλμ, αλλά για ψηφιακές κάμερες.

Οπότε, αυτό που βλέπεις μέσα στο αρχείο ως ’’’‘’£‘¦’’ ›£ ›œ‘‘šœš™š˜œššœšž› ž§ ¦¦₯¦¬«―­ͺ¬¬§―¨§’‘“”™Œ‚wvjaa^\Xag`heiiiihnnlkihmmmljjlnmkmmnnlhjjlmovoqvywpzyz}zy|{‚{z„ƒ„‡€ƒƒ‡‰„†ƒƒ€‚†~~…‚ƒ€ƒ€‡…ˆ†€†‚‡……†‡„‡ είναι η απεικόνιση των δυαδικών δεδομένων σε μορφή UTF-8. Θα ήταν καλύτερα να δεις το αρχείο ως αρχείο με byte, π.χ. μέσω της εντολής hexdump.
Μπορείς να διαβάσεις το αρχείο σε πίνακα unsigned char. Και μπορείς να μετατρέψεις σε άλλες μορφές.
Ωστόσο διαβάζεις το αρχείο ως δυαδικό και όχι ως κείμενο.