Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2013, 10:47
ένα τελευταίο παρακαλώ,
πολλές φορές οι υπολογιστές σταματάνε την εγγραφή εικόνων στο σερβερ πχ γιατι κοπηκε το ρεύμα, αρα με το παραπανω script εξακολουθουν να δημιουργούνται αρχεία ανα 10 λεπτά με την παλιά εικόνα που έστειλε τελευταία η κάμερα,
τι και πως θα συμπληρώσουμε στο παραπάνω σκριπτ ωστε να ελέγχει αν η εικόνα distrato.jpg είναι ίδια με το "$NEWNAME"-10 λεπτά τότε να μην προχωράει στη δημιουργία του νέου αρχείου?
βρήκα ένα σκριπτ στο νετ που κάνει σύγκριση (cmp) δυο αρχείων στα bytes τους και λειτουργεί οκ αλλα δεν ξέρω πως να ελέγξω την εικόνα "$NEWNAME"
το script που έχω εισάγει είναι
πολλές φορές οι υπολογιστές σταματάνε την εγγραφή εικόνων στο σερβερ πχ γιατι κοπηκε το ρεύμα, αρα με το παραπανω script εξακολουθουν να δημιουργούνται αρχεία ανα 10 λεπτά με την παλιά εικόνα που έστειλε τελευταία η κάμερα,
τι και πως θα συμπληρώσουμε στο παραπάνω σκριπτ ωστε να ελέγχει αν η εικόνα distrato.jpg είναι ίδια με το "$NEWNAME"-10 λεπτά τότε να μην προχωράει στη δημιουργία του νέου αρχείου?
βρήκα ένα σκριπτ στο νετ που κάνει σύγκριση (cmp) δυο αρχείων στα bytes τους και λειτουργεί οκ αλλα δεν ξέρω πως να ελέγξω την εικόνα "$NEWNAME"
- Κώδικας: Επιλογή όλων
#!/bin/bash
cmp -s filenamea.jpg filenameb.jpg > /dev/null
if [ $? -eq 1 ]; then
echo is different
else
echo is not different
fi
το script που έχω εισάγει είναι
- Κώδικας: Επιλογή όλων
#! /bin/bash
cd /var/www/snowguide.gr/distrato/webcam
for each in distrato.jpg;
do
NEWNAME=$(date -r $each +"%d-%m-%Y_%H:%M").jpg
DAY=$(date +"%d")
MONTH=$(date +"%m")
YEAR=$(date +"%Y")
mkdir -p /var/www/snowguide.gr/distrato/webcam/gallery/"$YEAR"/"$MONTH"/"$DAY"
cp "$each" /var/www/snowguide.gr/distrato/webcam/gallery/"$YEAR"/"$MONTH"/"$DAY"/"$NEWNAME"
done