Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2014, 21:14
από kilon
Learner έγραψε:Αν δεν έχεις κάνει ήδη, κάνε ένα ποστ και στην
Δεν ασχολούμαι με το blender πλέον (πραγματικά δεν μου χρειάζεται, τις προσωπικές μου ανάγκες τις καλύπτει επαρκώς το Gimp), ωστόσο είναι ένα αρκετά καλό εργαλείο 3D Graphics (και όχι μόνο), αναγνωρισμένο διεθνώς.
Δεν θα μου έκανε καμία έκπληξη αν μεγάλες hollywoodιανες παραγωγές στηρίζανε τα 3D γραφικά τους στο Blender.

Μπράβο για την δουλειά που κάνεις :clap:
συνέχισε έτσι !

Σε ευχαριστώ πολύ

Όντως ο Blender μετα την έκδοση 2.5 πετάει και έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Ο Gimp είναι επίσης πάρα πολύ καλό και δυνατό εργαλείο επίσης χρησιμοποιεί Python που σημαίνει ότι θα μπορούσα να πρόσθεσω στον Ήφαιστο την δυνατότητα να ελέγχει και το Gimp , πράγμα πιθάνο για το μέλον μιας και ήδη επιτρέπω τον έλεγχο cpython. Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να κάνω πολύ πιο εύκολη την χρήση και την επέκταση αυτών των προγραμμάτων που για την δουλεία που κάνω είναι πολύ χρήσιμα.

Έχεις δίκιο ότι ο Blender μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για 2D. Πχ ο Compositor μπορεί να χρησιμοποιήθει για πολύ δυνατή επεξεργασία φωτογραφίας . Όμως για τον απλό χρήστη με απλές ανάγκες ένα πρόγραμμα σαν το Gimp είναι καλύτερη επιλογή γιατί είναι ευκολότερο στην εκμάθηση και χρήση. Έλπιζω ότι ο Ήφαιστος θα αλλάξει αυτό το σκηνικό μιας και είμαι στην διαδικασία δημιουργίας ενός custom GUI που θα απλοποιήσει την χρήση Blender για χρήστες που δεν έχουν όρεξη να διαβάζουν ογκώδη εγχειρίδια. Έχω αρκετές ιδέε που σιγά σιγά θα υλοποιηθούν.

Όσον αφορά για το Hollywood δεν χρησιμοποιεί Blender αλλά πολλοί επαγγελματίες του κλάδου πλεον τον χρησιμοποιούνε και με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πολύ καλή η ιδέα σου θα το δημοσιεύσω και στο G+ .