Δημοσιεύτηκε: 25 Νοέμ 2014, 01:09
kilon έγραψε:.....
To Python C Api , είναι ένα σύνολο C εντολών (functions) που επιτρέπουν στην c να μιλάει στον cpython και αντίστροφα.
Το ctypes κανεις το ίδιο πράγμα αλλά επείδη δουλεύει με δυναμικές βιβλιοθήκες C , δηλαδή βιβλιοθήκες C που υπάρχουν ήδη στο συστημα σου , σου δίνει την δυνατότητα να μην χρειαστεί να γράψεις ουτε μια σειρά κώδικα σε C. Tα κάνεις όλα με Python.Αλλά είναι πολυ πιο αργό επείδη κάνει το όλο wrapping real time .
το Cython είναι μεση λύση, οπως το Python C API , θέλει να μεταγλωτίσεις τις βιβλιοθήκες C που θα χρησιμοποιήσεις με cpython αλλά αντίθετως τα κάνεις όλα με Python syntax και κάποιες επιλέον επεκτάσεις στην σύνταξη του Python για να μπορεί να κάνει ότι κάνει και η c. Όποτε έχει και μεγάλη ταχύτητα και δεν γράφεις C.
Ακούγετε πάρα πολύ καλό αυτό.
Υπόψην οτι στα λέω πολύ περιληπτικά, υπάρχουν και βιβλιοθήκες τρίτων όπως το numpy που δίνει τεράστια πληθώρα τύπων δεδομένων που σε κάποια σημεία μοίαζον με την C και το ίδιο σημβαίνει και με την C. Γενικά ο προγραμματισμός είναι ένα πολύ βαθή αντικείμενο.
Ωπ το numpy το είδα τώρα πρόσφατα καθώς έψαχνα κάτι για μια εργασία που έχω αναλάβει.
πχ εγώ φτιάχνω ένα τρόπο επικοινωνία της γλώσσας pharo με τον Python, και πολλά προγράμματα είναι φτιαγμένα σε πολλές γλώσσες.

kilon έγραψε:ότι απορία έχεις ρώτα μου , χαρά μου να βοηθάω Έλληνες στην κατανόηση της τεχνολογίας γιατί ότι διδάσκεται στα σχολεία είναι το μαύρο χάλι.
Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την προτροπή τον χρόνο σου και την καλοσύνη σου, πραγματικά με όλα αυτά που μου λες προσπαθώ να τα αφομοιώσω και ψάχνω ταυτόχρονα ώστε να μάθω και ότι ακόμη μπορώ. Πρώτη φορά τα ακούω όλα αυτά, δεν είχα ιδέα.
Σε ευχαριστούμε πραγματικά για τις πολύ ενδιαφέρουσες γνώσεις που μας μοιράζεις, που δε τις βρίσκει κανείς εύκολα. Μπράβο σου.