Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2017, 20:23
messinisk35 έγραψε:Η μεγαλύτερη απορία μου είναι πως θα κάνω compiler python ( ή πακετάρισμα ) για γινη σε αχειο .exe . Msi .deb .
Aυτο το θέλω να το κάνω εντός του Ubuntu .
Πακέτο δηλαδή θέλεις να κάνεις. Δες αν μπορείς να βγάλεις άκρη από αυτό εδώ το post, και αν βγάλεις πες μας και εμάς.
Επίσης στο cerebrux.net επιχειρήθηκε να γίνει μια προσεγγίσει στο θέμα, αλλά κατ' εμέ όχι και πολύ επιτυχείς.
Από ότι έχω καταλάβει, υπάρχουν διάφοροι τρόποι ( διαφορετικά επίπεδα ) προσέγγισής στο να δημιουργήσεις ένα πακέτο λογισμικού - να πακετάρεις το λογισμικό σου και δεν είναι τόσο απλό και ούτε υπάρχει και τόσο καλή τεκμηρίωση.
Το είχα επιχειρήσει και εγώ στο παρελθόν, αλλά όχι με επιτυχία..
Πάντως πλέον σκέφτομαι πως ακόμη και ένα απλό python scriptάκι να κάνεις σε πακέτο, αν δεν είναι τόσο απλό και χρησιμοποιεί και βιβλιοθήκες τρίτων (που θέλουν εγκατάσταση), ίσος το καλύτερο θα ήταν το πρόγραμμα σου να τρέχει εντός ενός εικονικού περιβάλλοντος - virtual environment ( library , tutorial ) διότι καταλαβαίνεις τι γίνεται στην Python με τα πακέτα, τις βιβλιοθήκες και τις εκδόσεις τους.... οπότε το να εγκατασταθούν στο κυρίως python σύστημα πιθανός δε θα είναι ότι καλύτερο.
Αυτά σου τα λέω όχι για να εγκαταλείψεις το θέμα, αλλά για να σε βοηθήσω να έχεις μια καλύτερη αρχή.. και για να μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα ( όπως είχαν πάρει και εμένα ) και μετά να απογοητευτείς. Δυστυχώς το πακετάρισμα λογισμικού τελικά δεν είναι και η πιο εύκολη διαδικασία και προσωπικά τουλάχιστον δε το περίμενα αυτό.
Αν θέλεις θα σου πρότεινα να άνοιγες ένα καινούριο θέμα στην ίδια ενότητα και να προσπαθούσαμε όλοι μαζί εκεί να πιάσουμε το κουβάρι από την αρχή και να προσπαθήσουμε να δούμε το πως θα το καταφέρουμε.
Τέλος, πιστεύω πως ένα πρώτο βήμα είναι να καταλάβεις τι παίζει με τον φάκελο «debian» και το τι αυτός περιέχει.