Δημοσιεύτηκε: 10 Φεβ 2011, 02:08
pulsar έγραψε:Αυτό το διάγραμμα μου αρέσει πολύ και περιέχει τη χρονική εξέλιξη όλων των διανομών καθώς επίσης και από που προήλθαν.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Gldt.svg
Το ξέρω αυτό το διάγραμμα, πολύ ωραίο, ήμουν σίγουρος ότι κάποιος θα το έδινε και για αυτό δεν το έβαλα! Δική μου παρατήρηση, δεν είναι αυτές όλες οι διανομές. Οι διανομές είναι πολύ περισσότερες! Είναι χιλιάδες και πρακτικά αδύνατο να παρακολουθηθούν με ακρίβεια. Αυτές είναι όλες οι διανομές που θεωρήθηκαν αρκετά σημαντικές για να μπουν στο διάγραμμα ή αυτές που κάποιος έκανε τον κόπο να τις υποβάλλει στην σχετική ιστοσελίδα. (δεν κάθισα να μετρήσω πόσες έχει το διάγραμμα αλλά μου φαίνεται ότι δεν έχει πάνω από 300. Από εκεί και πέρα προφανώς δεν είναι σημαντικό να ξέρει κάποιος όλες τις διανομές. Αλλά κάποια πολύ βασικά πράγματα για τον χάρτη είναι πραγματικά βασικές γνώσεις, θα έλεγα συγκεκριμένα τα Slackware, SUSE, Debian, Knoppix, Ubuntu, Red Hat, Mandriva, fedora, Gentoo, Arch. Το να μην τα έχει ακουστά κάποιος είναι σαν να λέει ότι δεν έχει ακουστά την Αυστραλία. Και προσπάθησα να δώσω και ένα υπόβαθρο.