Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπ 2011, 19:25
από Qdata
Καταρχήν:
ΕΛ/ΛΑΚ == Μια φιλοσοφία στο μυαλό μας, ένας τρόπος σκέψης και πράξης που ακολουθούμε.Απώτερος σκοπός του ΕΛ/ΛΑΚ δεν είναι το κέρδος,χρήμα.(Όχι ότι δεν μπορεί να μας επιφέρει κέρδη).

Παράδειγμα: Πιστεύουμε και προσευχόμαστε στον Θεό μόνο και μόνο για να μας πάει κάτι στην ζωή μας καλά ή για να γίνει κάποιο θαύμα(δώσε μου το νέο μοντέλο του...) ;
Είναι μια βαθύτερη έννοια.

Θα σου απαντήσω από μέρους μου στα ερωτήματά σου:
filippos.xf έγραψε:Είναι κάποιοι που πιστεύουν ότι τζάμπα αφιερώνουμε τόσο χρόνο στο Linux, ότι τον σπαταλάμε, ενώ θα μπορούσαμε να τον αφιερώσουμε σε κάτι καλύτερο.

Δικαίωμά μου είναι.Εγώ επιλέγω τα χόμπι μου.Σημαντικό για εμένα ασήμαντο για άλλους.

filippos.xf έγραψε:Ίσως σε κάτι που γεμίζει της τσέπες μας με λεφτά.

Είμαι μαθητής εγώ.Δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη.Επίσης όπως είπα και πριν το ΕΛ/ΛΑΚ δεν έχει σκοπό να επιφέρει χρήματα αλλά ηθική ικανοποίηση στον ενδιαφερόμενο μέσω της γνώσης και της δημιουργία(βλ. εθελοντές προγραμματιστές).

filippos.xf έγραψε:Τουλάχιστον, αφιερώνουμε που αφιερώνουμε τόσες ώρες στους υπολογιστές όσοι τις αφιερώνουμε, γιατί να μην τις αφιερώνουμε σε κάτι δημιουργικό;

Το Linux + ΕΛ/ΛΑΚ και αν δεν είναι δημιουργικό!Μπορείς να αποκτήσεις ανεκτίμητες γνώσεις μέσω της ανάπτυξης εφαρμογών,της διασύνδεσης με ανθρώπους και πάνω από όλα την χρήση του Linux.Μπορείς να μάθεις πάάάρα πολλά πράγματα για τους υπολογιστές γενικά.

filippos.xf έγραψε:Αντί να καθόμαστε να κόβουμε τούρτες για νεότερες εκδόσεις λογισμικού και να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του λογισμικού, αλλά να χρησιμοποιούμε το λογισμικό για να λύνουμε άλλα προβλήματα της ζωής μας. Ένα από αυτά είναι πως θα μπει το παραδάκι στις τσέπες μας!

Εκεί είναι το καλό.Μπορούμε να κόβουμε και τις τούρτες(που σημαίνει πως μεταξύ μας γνωριζόμαστε και τέλος πάντων δεν έχουμε μια απρόσωπη ηλεκτρονική σχέση μεταξύ μας), αλλά και να δημιουργούμε λογισμικό που χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο(Εδώ και αν μιλάμε για χρήμα)!

filippos.xf έγραψε:Κάπως έτσι μας βλέπουν κάποιοι και έχουν αυτήν την "άποψη" για εμάς.

Ε, δεν μπορούμε όλοι να έχουμε την ίδια άποψη.Δεν σημαίνει πως σε όλους αρέσει το Linux και το ΕΛ/ΛΑΚ.Δικαίωμα του καθενός να επιλέξει τα ενδιαφέροντά του.

:)