Δημοσιεύτηκε: 22 Οκτ 2011, 03:49
από mangelasakis
μα δεν είναι το πρόβλημα τόσο το λειτουργικό σύστημα μιας και όλα περίπου με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν για τον απλό χρήστη , δηλαδή δεν καταλαβαίνει διαφορά . Το πρόβλημα είναι οι εφαρμογές που δουλεύει ο κάθε ένας... Εκεί είναι το δύσκολο για να κάνει κάποιος την μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο. Από τα windows στο mac os είναι πιο εύκολο γιατί έχεις τις ίδιες εφαρμογές... στο linux όμως για κάποιον που δεν χρησιμοποιούσε ήδη τις opensource εφαρμογές και στα windows είναι δύσκολο ξαφνικά να μάθεις πως λειτουργούν αυτές του Linux. Στην ουσία είναι σαν να μαθαίνεις από την αρχή να χειρίζεσαι υπολογιστή αφού όλα πλέον είναι καινούργια σε εσένα.. Τα μόνα που μένουν τα ίδια είναι το copy-paste και το άνοιγμα των φακέλων καθώς και το firefox. Εγώ έχω πείσει συνολικά 4-5 άτομα να βάλουν linux και το έχω κάνει με διαφορετικό τρόπο στον καθένα. Μερικοί από αυτούς δεν κάνουν καμία σοβαρή δουλειά στον υπολογιστή παρά μόνο μπαίνουν στο facebook και βλέπουν και κανένα video στο youtube... Ε σε αυτούς αν τους τρέξεις κανένα compiz να δούνε κανένα εφέ καθώς και αν τους εξηγήσεις ότι δεν χρειάζονται να πληρώσουν τίποτα ούτε να φοβούνται για ιούς, τότε είναι εύκολο να τους πείσεις... Άλλους τους έχω πείσει λέγοντας τους ότι επειδή είναι παλιός ο υπολογίστής τους τους συμφέρει καλύτερα να βάλουνε linux που είναι πιο ελαφρυά και πιο γρήγορα και δεν χρειάζονται ούτε antivirus ούτε τίποτα. Ε είναι και 2-3 άτομα τα οποία έχουν καταλάβει τα πλεονεκτήματα του opensource και αφού αφιέρωσαν λίγο χρόνο και τα έμαθαν τώρα ούτε και αυτοί θέλουν να ξαναβάλουν windows... Μάλιστα ο ένας από αυτούς τα έχει διαγράψει εντελώς τα windows και ούτε να τα δει δεν θέλει...