Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2011, 18:28
από lucinos
Οι σταθμοί φυσικά και είναι υποκειμενικό θέμα, για αυτό και ήθελα μια δεύτερη γνώμη. Την προειδοποίηση την έβαλα κυρίως για την κατηγορία αυτών που θα έλεγαν πχ ότι κάνω λάθος για την ημερομηνία τής Ethernet και ότι υπήρχε από την δεκαετία τού 70 στην Xerox (αναφέρω ένα απλό παράδειγμα που επιπλέον το έχω τονίσει στο ίδιο το χρονικό) αλλά και γενικότερα για την φιλοσοφία μου. Όχι για να αποθαρρύνω άλλους να αναφέρουν δικούς τους σταθμούς. Ίσως γιατί την αντιπαθώ, δεν ξέρω, το χρονικό δίνει αναλογικά μεγαλύτερη έμφαση στην Apple. (αδικώντας για παράδειγμα την Atari)

Η γενικότερη αίσθησή μου είναι ότι ενώ το υλικό προχώρησε όσο γρήγορα θα μπορούσε (επί 30 χρόνια είναι πιστό στον νόμο τού Μουρ, μιλάμε για έναν πολλαπλασιασμό επί ένα εκατομμύριο), το unix είχε μια αδικαιολόγητη στασιμότητα. Χάρις σε αυτήν την στασιμότητα κυριαρχούν τα Windows αλλά και χάρις σε αυτήν την στασιμότητα έχουμε ένα λειτουργικό που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο. Δόθηκε ακριβώς τόσος χρόνος όσος χρειαζόταν ώστε το λίνουξ να πατήσει στον νεογέννητο παγκόσμιο ιστό.

Ο λόγος που δεν έδωσα περισσότερα στοιχεία στην καταχώρηση τού Motorola 68000 (χωρίς ταυτόχρονα να παραλείψω την αναφορά του) είναι με την ιδέα ότι ίσως κάποιος να δοκιμάσει μια αναζήτηση αναρωτούμενος γιατί το θεώρησα σημαντικό.

Αν ένα ορόσημο πιστεύω ότι ξεχωρίζει είναι το 1961. Πρόκειται για την πρώτη φορά που είχαν φοιτητές πρόσβαση σε υπολογιστή, χωρίς αυστηρό έλεγχο.