Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2012, 19:59
από simosx
Holyshock έγραψε:
Γιατί υπάρχουν τόσες διανομές???

Είναι όπως με τα πολιτικά κόμματα. Γιατί έλαβαν μέρος 36 κόμματα στις τελευταίες εκλογές; Διότι το επιτρέπει η δημοκρατία.
Πράγματι, αν είχαμε λίγες μόνο διανομές και όλοι βοηθούσαμε τις λίγες αυτές διανομές, τότε τα πράγματα θα ήταν αρκετά καλύτερα.
Στην πράξη, οι ενεργές βασικές διανομές είναι λίγες και όχι 300+. Οπότε, είναι θέμα γιατί να έχουμε Redhat/Fedora/Centos, OpenSuse, Ubuntu, Debian, Gentoo, ArchLinux και λίγα άλλα ακόμα.

Holyshock έγραψε:ηλαδή όταν βγήκε το unity η κοινότητα το έκραξε αντί λοιπόν να σχοληθεί κόσμος με το να φτιάξει το unity ασχηλήτε με το να φτιάξει διανομές χωρίς το unity απλά με ένα πιο παλιό περιβάλλον.

Αυτό το πράγμα δείχνει τις αδυναμίες μας ως κοινότητα ελεύθερου λογισμικού. Δηλαδή, αν και καταφέραμε να μεταβούμε από Windows σε ένα ένα γραφικό περιβάλλον, έχουμε κολλήσει στο ένα γραφικό περιβάλλον και δεν εκσυχρονιζόμαστε.
Αυτό το μένος κατά του Unity είναι όπως το μένος κατά του PulseAudio· πριν μερικά χρόνια ακούγαμε άτομα να λένε με έπαρση «ξύλωσα το PulseAudio και βρήκα τη 'γεια μου».

Holyshock έγραψε:
RPM, DEP, TAZ και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, δεν θα ήταν πιο εύχρηστο για όλους και πιο απλο για τον μέσο χρήστη?

Πρόκειται για πακέτα εγκατάστασης. Είναι γενικά 3 μορφές, DEB, RPM και σκέτα TAR.GZ. Είναι δύο οι βασικές μορφές πακέτων εγκατάστασης (τα δύο πρώτα). Από τη στιγμή που ο χρήστης χρησιμοποιείς το Κέντρο λογισμικού, δεν υπάρχει πρόβλημα για το τι μορφή έχουν τα πακέτα εγκατάστασης.

Holyshock έγραψε:Γιατί έχουμε κάνει καραμέλα το δωρέαν αλλιώς πειρατικό???

Εδώ υπάρχει μια ιστορία περί copyright και πως επιλύει προβλήματα το ελεύθερο οικοσύστημα. Ας το αναφέρουμε σε ξεχωριστή δημοσίευση.