Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2014, 16:40
από eliasps
Learner έγραψε:Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε εν' αντιθέσει με την φιλοσοφία που ακολουθούμε

Κάτι τέτοιο υποστηρίζει το ίδρυμα Mozilla για την συγκεκριμένη απόφαση. Από την μια αναφέρει την εναντίωσή του στο περιεχόμενο DRM, αλλά από την άλλη παραδέχεται πως θα έχανε ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών του Firefox (περί το 30% και όλοι στην Αμερική βέβαια) αν δεν προχωρούσε σε κάποια τέτοια κίνηση.

Δεν έχω ψηφίσει ακόμα λόγω του παραπάνω.
To Mozilla Foundation αν και foundation χρειάζεται και αυτό έσοδα για να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά. Εκτός από την κοινότητα των εθελοντών του Mozilla project υπάρχουν πάνω από 1000 εργαζόμενοι οι οποίοι πληρώνονται για τη δουλειά τους στις εφαρμογές του Mozilla.
Το 30% είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για να ρισκάρει κανείς να το χάσει, πράγμα που θα είχε μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις.

Θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει αυτό το γεγονός με την κίνηση της Canonical να συμπεριλάβει το Amazon Lens προεγκατεστημένο στο λειτουργικό.

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι δεν είμαι και ενημερωμένος περί DRM και CDM, αλλά αν δεν υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές, τότε δεν κατακρίνω το Mozilla Foundation.
Σίγουρα σε εταιρικό επίπεδο, κανείς δεν χρησιμοποιεί Open Source λόγω φιλοσοφίας.