Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2014, 18:10
από Learner
eliasps έγραψε:Σίγουρα σε εταιρικό επίπεδο, κανείς δεν χρησιμοποιεί Open Source λόγω φιλοσοφίας.

Σωστά. Ωστόσο, εδώ δεν πρόκειται για εταιρία αλλά για κάτι άλλο. Έναν οργανισμό, ένα ίδρυμα (έτσι δεν το λέμε; ) που ως Manifesto έχει αυτό. Από πλευράς φιλοσοφίας και μανιφέστου έχει σφάλει λοιπόν.

Από την άλλη, τι θα κατάφερνε αν εναντιωνόταν στο DRM με το να μην ενσωματώσει την υποστήριξή του; Το μόνο που ίσως θα κατάφερνε είναι η χασούρα χρηστών οι οποίοι θα επέλεγαν άλλους περιηγητές για να «κάνουν την δουλειά» τους.

Επίσης σημαντικό είναι πως δεν θα υπάρχει κλειστός κώδικας ή οτιδήποτε τέτοιο ενσωματωμένο στον περιηγητή, όπως λάθος εντύπωση είχα σχηματίσει κι εγώ στην αρχή από πολλούς «παραπλανητικούς» τίτλους άρθρων διαμαρτυρίας.
Η επιλογή παραμένει στον χρήστη και δεν είναι opt out όπως το amazon του Ubuntu. Δηλαδή, «εμείς το έχουμε ενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά μπορείς να το απενεργοποιήσεις» , αλλά opt-in, δηλαδή «δεν υπάρχει, δεν είναι ενεργοποιημένο, αλλά μπορείς να το ενεργοποιήσεις αν θέλεις».
Φαντάζομαι πως την στιγμή της ενεργοποίησης, θα υπάρχει και κάποια σχετική προειδοποίηση/ενημέρωση για το τι κάνει το εν λόγω module.

Εγώ ψήφισα ναι, γιατί το ίδιο ακριβώς θα έκανα αν ήμουν στην θέση του Mozilla Foundation.