Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2014, 09:53
από akounadis
BSD μπορεί να παραμείνει Open Source ή να ενσωματωθεί σε εμπορικές λύσεις.

fkol k4 έγραψε:Δεν έχω φυσικά την απαίτηση από το Mozilla foundation να παραμείνει πιστό σε μια ιδέα και ας χαθεί (αν και ενίοτε υπάρχει κόσμος που το κάνει και αυτό).
Έτσι όμως, ο Firefox γίνεται πλέον ένα προϊόν όπως και τα υπόλοιπα και κρίνεται απλώς βάση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, εμένα από τώρα και στο εξής θα πρέπει να με πείθει πως είναι καλύτερος από τον Google Chrome και δεν θα τον χρησιμοποιώ «επειδή είναι ο Firefox». Και ο ανταγωνισμός έχει ήδη αποκτήσει προβάδισμα σε πάρα πολλά σημεία.


Μόλις το διάβασα αυτό ακριβώς σκέφτηκα. Σαφώς και δεν έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε από μια επιχείρηση. Έχουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη αγορά να επιλέξουμε το προϊόν. Το θέμα για μένα είναι όταν ξεκινάει κάποιος στην ελεύθερη αγορά και ποιο σωστά, μπαίνει στην ελεύθερη αγορά στηριζόμενος σε μια συγκεκριμένη ιδέα, τι θα κάνει και πόσο θα αντέξει να στηρίζει την ιδέα του. Διαβάζοντας τώρα τα στοιχεία και αν όντως δεν είχε άλλες επιλογές, που πολύ πιθανό να είναι έτσι, μετά από πολύ καιρό ο mozilla foundation αλλάζει πορεία. Παρότι δεν μου κόστιζε κάτι ως ελεύθερος χρήστης του και με έκανε να πιστεύω πως δεν είναι στην ουσία ένα εμπορικό προϊόν, τώρα θα συναγωνίζεται στο πίνακα ανάπτυξης με άλλη σημασία.