Δημοσιεύτηκε: 20 Μαρ 2011, 19:17
Θα θεσω την δικη μου σκεψη.
Τα arrays στην C ξεκινανε απο το 0. Αυτο ειναι καλο για το προβλημα σου.
Θα φτιαξεις ενα array με 10 θεσεις [0-9] οπου θα ειναι String.
Στην συνεχεια θα γεμισεις τον πινακα αναλογα με την εικονα που μου εδωσες πιο πανω δηλαδη στην θεση 0 θα βαλεις το "XYZ" στην θεση 1 θα βαλεις το "AB" κτλ.
Μετα θα διαβασεις τον επταψηφιο αριθμο σου. Θα τον βαλεις σε ενα array οπου θα μπενει ενας αριθμος σε καθε θεση. Μετα θα ελεχεις τον πρωτο αριθμο αν πχ ειναι το 1 σε μια μεταβλητη String θα βαλεις την λεξη που αντοιστιχει στον πινακα με τα γραμαμτα, τα αλλα ειναι ευκολα για να δωσο λιγο φως θα το γραψω σε ψευδοκοδικα γιατι βιαζομε.
Ελπιζω να καταλαβες.
Τα arrays στην C ξεκινανε απο το 0. Αυτο ειναι καλο για το προβλημα σου.
Θα φτιαξεις ενα array με 10 θεσεις [0-9] οπου θα ειναι String.
Στην συνεχεια θα γεμισεις τον πινακα αναλογα με την εικονα που μου εδωσες πιο πανω δηλαδη στην θεση 0 θα βαλεις το "XYZ" στην θεση 1 θα βαλεις το "AB" κτλ.
Μετα θα διαβασεις τον επταψηφιο αριθμο σου. Θα τον βαλεις σε ενα array οπου θα μπενει ενας αριθμος σε καθε θεση. Μετα θα ελεχεις τον πρωτο αριθμο αν πχ ειναι το 1 σε μια μεταβλητη String θα βαλεις την λεξη που αντοιστιχει στον πινακα με τα γραμαμτα, τα αλλα ειναι ευκολα για να δωσο λιγο φως θα το γραψω σε ψευδοκοδικα γιατι βιαζομε.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
string lexeis [9]
lexeis [0] = "XYZ"
lexeis [1] = "AB"
.
.
lexeis [9] = "UWV"
int x;
read x;
int nums[] = x.toIntArray; //nmz iparxi etimi sinartisi metatropis mias metavlitis se analogo array an den iparxi stin C giati iparxi stin java kanto xirokinita
String result;
for (int i=0; i<=6; i++)
{
for(int j=0; j<=9; j++)
{
if(nums[i] == j)
{
result = result + lexeis[j]
}
}
}
input = file ("lexeis.txt");
elexos sto arxio lexeis.txt gia tin lexi stin metavliti result.
Ελπιζω να καταλαβες.