Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2011, 02:21
linuxs έγραψε:χεχε! Έχω ψιλοσκαλώσει στο εξής: Απο την στιγμή που μπορούμε να σπάσουμε έναν αλγόριθμο σε υποπροβλήματα(συνήθως με διαίρει και βασίλευε) θα πρέπει να είναι εξαιρετικά πολύπλοκο το πρόλβημα για να χρειάζεται και διαχωρισμό σε αρχεία όπως λες. Δεν το έχω κάνει ποτέ γιατί δεν χρειάστηκε. Συνήθως, δημιουργώ πολλές συναρτήσεις μόνο. Τέλος πάντων...ίσως έχεις περισσότερη πείρα απο μένα και έχεις δεί περισσότερα.. :/
Σιγουρα εχεις ενα δικιο αλλα πρεπει να σκεφτεις και επιπλεον παραμετρους. Σκεψου την συντηρηση ενος προγραμματος και την καλυτερη κατανοηση του. Στοχος μας ειναι να διευκολυνουμε την ζωη μας (οπου μας επιτρεπεται) . Το παραπανω αποτελει ενα στυλ προγραμματισμου. Αυτο το στυλ σε βοηθαει να γραφεις καθαρα προγραμματα που μπορουν ευκολοτερα να διαβαστουν να κατανοηθουν και να συντηρηθουν. Οσο μεγαλωνει το προβλημα θα πρεπει να το χωριζεις σε επιμερους πηγαια αρχεια.
Τωρα αν εχεις σκαλωσει για το συγκεκριμενο προβλημα ΠΟΥ ΕΧΩ βαλει εδω... ναι δεν ειναι απαραιτητο να μπει σε επιμερους αρχεια γιατι δεν ειναι ουτε αρκετα περιπλοκο ουτε αρκετα μεγαλο... ειπα πιο πανω πως θα μπορουσα να το κανω με μια switch και μονο σε καθε ετικετα να γινεται κληση της αντιστοιχης συναρτησης. Αλλα ειπα να το φτιαξω ετσι για να κανω μια εισαγωγη στο θεμα μιας και εχω δωσει τον CRC ΣΕ ΑΛΛΟ νημα... αυτο λοιπον εδω το νημα ειναι το 1ο λεβελ... αν εχεις κατανοησει αυτο τοτε μπορεις να ξεκινησεις και την εφαρμογη CRC .