Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2011, 19:08
από linuxs
stamatiou έγραψε:
linuxs έγραψε:[b]Κεφάλαιο 5 - Συναρτήσεις
return a+b;

2 ερωτήσεις:
1.Αντί για return, δεν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις printf;
2.Στο scanf, γιατί χρησιμοποίησες δείκτες; Γενικά, μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μόνο δείκτη και γιατί πρέπει;
Ευχαριστώ πολύ....

Μιλας γενικότερα για το προγράμματα που χρησιμοποιώ return? Αν ναι, δεν έχει καμία σχέση το return με το printf. Λοιπόν, το return όπως σε κάθε συνάρτηση έτσι και στην Main σου επιστρέφει μια τιμή. Κατανοητό? το οτι βάζω στην main "return 0" δεν παίζει κα΄ποιο ρόλο. Δηλαδή δεν θα δείς κάποιο αποτέλεσμα. Στην ουσία(απο προγραμματισμό συστήματος) επιστρέφεις 0 στην init αν δεν κάνω λάθος που είνα η πρώτη διεργασία που εκτελέστεικε στον υπολογιστή σου. Αυτή έκανε παιδιά τα παιδιά παιδιά κτλ. Ξεφεύγω πολύ όμως...αυτό που θα πρέπει να κρατήσεις είναι οτι αν σε κα΄ποια συνάρτηση έχεις επιστροφή με int float κτλ θα υπάρχει ένα τουλάχιστον return. Αν όχι και ε΄΄ιναι void δεν βάζεις καθόλου return. Το printf απο την άλλη εκτυπώνειι κάτι σστο stdout-οθόνη. δεν έχει καμιά σχέση με επιστροφή τιμών.

Στο scanf ΔΕΝ χρησιμοποιώ δείκτες. το & που ίσως σε μπερδεύει είαναι κάποιο address μόνο. Απλά σκέψου οτι όταν θέλουμε να διαβάσουμε ζητάμε να διαβάσουμε απο κάποια διεύθυνση απο κάποια μνήμη. Με την απάντηση μου η μισή ερώτηση σου δεν στέκει οπότε πες μου που θέλεις να εμβαθύνω... :)

καλή συνέχεια...