Δημοσιεύτηκε: 26 Ιουν 2011, 23:30
από Star_Light
Eυχαριστω migf1 σαν να εχω αρχισει να τα ξεδιαλυνω!

επομενως αλλο βιβλιοθηκες αλλο header files. OK απλα αυτο που νομιζα εγω σαν βιβλιοθηκες ειναι τελικα τα header files.

Γιατι με μπερδεψε η εξηγηση του συναδελφου sv1jsb ρε παιδι μου....

viewtopic.php?f=61&t=18772

αθελα του βεβαια θα με μπερδεψε αλλα τσεκαρε λιγο...

και για να σε διευκολυνω κιολας αστο και θα στο παραθεσω ως ειχε

"Θα ήθελα να προσθέσω ότι ο χωρισμός ενός προγράμματος σε επιμέρους αρχεία γίνεται και για δύο ακόμα λόγους.
Ο πρώτος και κυριότερος είναι η επαναχρησιμοποίηση, ή αλλιώς δημιουργία βιβλιοθηκών. Στο παραπάνω παράδειγμα το αρχείο module.c μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλο πρόγραμμα που ίσως να χρειάζεται πχ το παραγοντικό. (Με αυτό το σκεπτικό η συνάρτηση main_interface δεν "κολλάει" στο module.c αν θέλουμε να το έχουμε σαν βιβλιοθήκη μας. Μπορεί σε άλλο πρόγραμμα που θα φτιάξουμε να μην έχουμε επαφή με τον χρήστη αλλά να θέλουμε τον παραγοντικό υπολογισμό.). Φανταστείτε τι θα μπορούσες να κάνεις σε C αν δεν υπήρχαν οι βιβλιοθήκες. Τίποτα. Η γλώσσα αυτή καθ' αυτή είναι πολύ λιτή. Όλες οι δυνατότητες της έρχονται από τις βιβλιοθήκες της."

ΣΤην αρχη οκ λεει οτι μπορει να χρησιμοποιηθει στην δημιουργια βιβλιοθηκων.... ως εδω ειμαστε οκ.

ΑΛλα πιο κατω.... μπερδευομαι... φυσικα δεν λογοκρινω τον συναδελφο απλα θελω να το καταλαβω τελειως.