Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούλ 2011, 15:41
Vegeta έγραψε:@linuxs
Διάβασα αυτό, το πρώτο κεφάλαιο και το βρήκα πολύ καλό για ξεκίνημα! Βεβαία, να πω την αλήθεια, κάτι λίγα από προγραμματισμό C γνωρίζω αλλά εκκρίνω τον τρόπο που έγινε αυτή η εισαγωγή! Το θέμα είναι ότι πρέπει να εμβαθύνω περισσότερο τις γνώσεις μου, για αυτό θα διαβάσω και τα υπόλοιπα κεφάλαια που έχεις γράψει. Θέλω όμως πρώτα να σε ρωτήσω κάτι: Εσύ, πως γνωρίζεις από προγραμματισμό C; Από την σχολή σου ή από κάπου αλλού; Πόσο “ειδικοί” θα γίνουμε διαβάζοντας όλα τα κεφάλαια που έχεις γράψει; Υπάρχει κάποιο καλό-κατανοήτο βιβλίο που προτείνεις, που ίσως έχεις διαβάσει στην φοιτητική σου ενασχόληση ή απλά από το ενδιαφέρον σου για τον προγραμματισμό C, που βοηθάει; Και μέχρι ποιό επίπεδο θα μπορέσει να μας βοηθήσει το συγκεκριμένο βιβλίο;
Υ.Γ.: Στις τελευταίες δύο ερωτήσεις θα ήθελα την γνώμη και των υπολοίπων φίλων μας που παρακολουθούν την συζήτηση... Εγώ έχω ήδη 3 βιβλία με θέματα προγραμματισμού C και δομών δεδομένων. Φυσικά διαβάζω και από εκεί σιγά-σιγά! Αλλά ίσως μια ανταλλαγή απόψεων βιβλιογραφίας σχετικής με αυτό το θέμα βοηθήσει και άλλους...
Καλησπέρα,
το βιβλίο που αναφέρθηκε παραπάνω δεν το έχω διαβάσει. Το έχει ο αδερφός μου βέβαια...οπότε αν χρειαστεί μπορώ να του ρίξω μια ματιά
https://service.eudoxus.gr/search/#a/id:12373/0
https://service.eudoxus.gr/search/#a/id:13767/0
To "Πλήρες Εγχειρίδιο της C" έχω διαβάσει και θεωρώ πως είναι αρκετά καλό ακόμη και για κάποιον αρχάριο. Υποθέτω πως δεν θες να γίνεις επαγγελματίας. Οπότε είναι ότι πρέπει για να φτάσεις σε ένα αρκετά προχωρημένο επίπεδο. Αυτά που είναι γραμμένα εδώ δεν θα βοηθήσουν πολυ΄ώστε να μάθεις η αλήθεια είναι. Δηλαδή, διαβάζοντας χωρίς βιβλίο μόνο απο εδώ η απο κάποιο άλλο tutorial δεν θα μάθεις ποτέ C. Απλά, θεωρώ πως θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει...
...εγώ τον προγραμματισμό άρχισα να τον μαθαίνω λόγω σχολής. Μου άρεσε όμως και για αυτό έχω κάτσει και έχω προσωρήσει σε οδηγός κτλ. δεν θα έλεγα οτι έχω πολλές γνώσεις πάνω στην C όσο στον προγραμματισμό γενικότερα. Μέχρι τώρα έχω δεί αρκετές(νομίζω σχεδόν όλες) τις όψεις του προγραμματισμού και αυτό ήθελα να πετύχω. Απο εδώ και πέρα εμβαθύνω σε C μόλις βρίσκω χρόνο...
Η εισαγωγή πιστεύω είναι το καλύτερο κομμάτι! Δυστυχώς! Καταλαβαίνεις οτι σε ένα tutorial δεν θα μπορούσα να εξηγήσω πολλά οπότε οι αναγνώστες θα έχουν αρκετές απορίες. γι' αυτό άλλωστε τα βιβλία είναι 400-700 σελίδες.
Τέλος, νομίζω πως υπάρχουν αρκετά παιδιά με πολλές γνώσεις εδώ ώστε να σου λύσουν κάθε απορία(migf1)...