Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2011, 18:24
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θέλω να κάνω τώρα το εξής
αν για παράδειγμα το
pairs[1].word = kalimera123
θέλω τα ψηφία 123 να τα εκχωρήσω-αποθηκεύσω στην pairs[1].digits και ούτω καθεξής για όσες λέξεις έχουνε εισαχθεί.
Προσπάθησα να δουλέψω με την isdigit αλλα πρέπει να κάνω λαθος στην χρήση γιατί είναι σαν να μην εκτελείται μέσα στο πρόγραμμα,άρα κάπου πάλι τα σκα****σα
Έτρεξα με debugger για να δω γραμμη γραμμη τι γίνεται αλλά και πάλι δεν μπορώ να βρώ την αιτία...
το ιδανικότερο θα ήτανε να το κάνω αυτό μέσω μιας συνάρτησης που θα έπαιρνε ως παράμετρο το word και αν είχε ψηφία να τα έσωζε σε ένα νέο string
που θα αποθηκευότανε στο pairs[i].digits
παραθέτω τον κώδικα που έγραψα
αν για παράδειγμα το
pairs[1].word = kalimera123
θέλω τα ψηφία 123 να τα εκχωρήσω-αποθηκεύσω στην pairs[1].digits και ούτω καθεξής για όσες λέξεις έχουνε εισαχθεί.
Προσπάθησα να δουλέψω με την isdigit αλλα πρέπει να κάνω λαθος στην χρήση γιατί είναι σαν να μην εκτελείται μέσα στο πρόγραμμα,άρα κάπου πάλι τα σκα****σα
Έτρεξα με debugger για να δω γραμμη γραμμη τι γίνεται αλλά και πάλι δεν μπορώ να βρώ την αιτία...
το ιδανικότερο θα ήτανε να το κάνω αυτό μέσω μιας συνάρτησης που θα έπαιρνε ως παράμετρο το word και αν είχε ψηφία να τα έσωζε σε ένα νέο string
που θα αποθηκευότανε στο pairs[i].digits
παραθέτω τον κώδικα που έγραψα
- Κώδικας: Επιλογή όλων
for (i=0; i<numwords; i++) {
for (j=0; j<strlen(pairs[i].word); j++) {
if (isdigit(pairs[i].word[j]) ) {
// strcat(pairs[i].digits[j],pairs[i].word[j]);//
pairs[i].digits[j] = pairs[i].word[j];
}
}
printf("%s\n ",pairs[i].digits);
}