Δημοσιεύτηκε: 22 Ιαν 2010, 00:14
από Apopas
Nisok έγραψε:Πολύ μου αρέσει το thread αυτό...
digibill +1

Παιδία έχω πολλού γνωστούς στο χώρο της γραφιστικής και φωτογραφίας.
Η κοινή άποψη είναι αυτή:

Η μόνη εφαρμογή επιπέδου είναι το inkscape. Όλα τα άλλα είναι μετριότητες.

Οι κοινές απόψεις είναι απλά απόψεις του πλήθους και πολλές φορές δεν συνυπάρχουν με την πραγματικότητα. Εγώ έχω καμιά 50αριά γνωστούς στο χώρο αυτόν και πολλοί χρησιμοποιούν OSX. Όταν τους ρωτάω γιατί όχι Windows (επειδή προσωπικά σιχαίνομαι το OSX) κανείς δεν ξέρει να μου δώσει μια πειστική απάντηση,. Οι περισσότεροι μου λένε ότι τα Windows είναι μπουρδ...λο... Συγνώμη αλλά τέτοιες απαντήσεις εμένα δεν με πείθουν.
Το γεγονός ότι το Photoshop θεωρείται πιο δυνατό, δεν σημαίνει ότι το Gimp είναι αντιεπαγγελματικό ή μέτριο. Αν θεωρήσουμε ότι μετά το Photoshop, το χάος, πάω πάσο...

Ευτυχώς που το maya έχει πλέον έκδοση linux. Και μάλλον και άλλοι θα φιλοτιμηθούν...

Πλέον; Τι εννοείς πλέον;
Εδώ και χρόνια υπάρχει και όχι μόνο αυτό, αλλά τα περισσότερα 3D animation, επαγγελματικά προγράμματα έχουν έκδοση για Linux από πολύ παλιά και κάποια από αυτά μόνο για Linux... Cinema 4D, MASSIVE, Maya 3D, NX, Piranha, SoftImage είναι μερικά από αυτά, ενώ το Autodesk Discreet Smoke που είναι ένα High composition tool και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τρισδιάστατων οντοτήτων σε γρήγορα video, υπήρχε για χρόνια μόνο για Linux ενώ πρόσφατα έγινε port και σε OSX (για windows δεν είμαι σίγουρος).
Οπότε δεν χρειάζεται να φιλοτιμηθούν όπως λες, μια και ήδη η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών που παράγουν γραφικά για ταινίες στηρίζεται σε Linux.

Όμως, παρόλα αυτά... Tί σχέση έχει το Maya με τη φωτογραφία; :eh:

mistral έγραψε:Βασικά το λειτουργικό να «βλέπει» την φωτογραφική
και μπορώ να αποθηκεύω τις φωτογραφίες που έχω τραβήξει στον υπολογιστή
έτσι ώστε αν χρειαστεί να μπορώ να τις επεξεργαστώ π.χ. με το gimp.
Και ότι περισσότερο από αυτό ευπρόσδεκτο.

ευχαριστώ για την απάντηση! : :thumbup:

Τη φωτογραφική θα τη βλέπει το Linux είτε ως mass storage, είτε ως PTP.
Στην πρώτη περίπτωση θα λειτουργεί ως φλασάκι που θα μπορείς να βάζεις και να βγάζεις φωτογραφίες, ενώ στη δεύτερη θα τις κατεβάζει κάποιο πρόγραμμα όπως το Gthumb και το Digikam ή ακόμη μπορείς να βγάζεις την κάρτα μνήμης, να τη συνδέεις σε USB αντάπτορα και να τη χρησιμοποιείς σαν φλασάκι πάλι.
Γενικά μη φοβάσαι, πάρε όποια φωτογραφική μηχανή γουστάρεις (τουλάχιστον εγώ δεν έχω υπ' όψιν μου κάποια τεχνολογία διαφορετική από τις προηγούμενες που να μην δουλεύει σε Linux).