Δημοσιεύτηκε: 22 Ιαν 2010, 16:11
από digibill
Γενικά συμφωνώ σε αυτά που λες φίλε ubuntunoid, όμως νομίζω ότι δεν κατανοούμε ακριβώς τα ίδια πράγματα σε κάποιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα:

ubuntunoid έγραψε:1o λάθος είναι οτι επιμένεις στο επαγγελματικό/φωτογραφικό κομμάτι, σωστό αλλά όχι απόλυτο για τις δυνατότητες και τις λειτουργίες τόσο του gimp όσο και του Photoshop. Θα μου πείς με τη φωτογραφία ασχολείσαι αυτό σε νοιάζει. Έλα όμως που το μεγαλύτερο κομμάτι χρηστών photoshop έκει έξω δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις.


Κοίταξε, παντού υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν συναίσθηση, αλλά δε νομίζω ότι όταν προσπαθούμε να συνεννοηθούμε έχοντας αυτούς υπ' όψιν!
Μην ξεχνάς ότι το θέμα αναφέρεται σε φωτογραφική χρήση! Με αυτό υπ'όψιν
  • ο χρήστης που έχει μια μικρούλα ψηφιακή και βγάζει φωτογραφίες τις διακοπές του και μετά τις περνάει στο PC δεν κάνει φωτογραφική χρήση
  • Ο γραφίστας, ο αρχιτέκτονας, ο τυπογράφος δεν κάνουν φωτογραφική χρήση
  • ο χρήστης που φτιάχνει baners και σχέδια στο GIMP δεν κάνει φωτογραφική χρήση
  • ο χρήστης που ανοίγει τις φωτογραφίες του στο GIMP για να αλλάξει λίγο την φωτεινότητα, να βγάλει κόκκινα μάτια και πράσινα χέρια δεν κάνει φωτογραφική χρήση

Αν δεν συμφωνούμε στα παραπάνω, δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω.....
Αν λοιπόν αναφερόμαστε σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι οποίες δεν είναι φωτογραφικές χρήσεις, το linux μια χαρά μας καλύπτει.

Σκέψου όμως ότι αυτά τα άτομα έχουν δει τα μάτια τους πάρα πολλά και έχουν προσπαθήσει να πείσουν άτομα κάρασχετα για τη χρήση ΕΛΛΑΚ
έναντι του Photoshop.


Κι εγώ επίσης.. Και;
Ο κάθε κολλημένος θα παραμείνει κολλημένος ανεξαρτήτως επιχειρηματολογίας! Εγώ θεωρώ ότι εδώ απευθύνομαι σε ανοιχτόμυαλους, νοήμονες ανθρώπους με τους οποίους μπορώ να συνεννοηθώ. Δεν επιθυμώ να είμαι "politically correct" ώστε να μην φανώ σε έναν κολλημένο ηλίθιο ότι "δυσφημίζω το linux, εγώ ένας linuxας"!

Προγράμματα raster επεξεργασίας εικόνων χρησιμοποιούν Αρχιτέκτονες, Γραφίστες, και πολλοι μα πάρα πολλοι που απλά κάνουν την πλάκα τους. Όλους αυτούς τους καλύπτει το gimp 200%.


...κι αυτό όπως προείπα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΧΡΗΣΗ!

Kι όμως πολλοί απ' αυτούς δε χρησιμοποιούν gimp ή άλλο ΕΛΛΑΚ γιατί του λείπουν λέει δυνατότητες. Ασχετο αν αυτές οι δυνατότητες είναι παντελώς άχρηστες στη χρήση που κάνει αυτός σε ένα τέτοιο.


Και τι φταίω εγώ για αυτό; Θα πρέπει να απολογηθώ ή να τους συμπονέσω;!
Βλαμμένοι / κάγκουρες / ακόλουθοι της μόδας υπάρχουν και θα υπάρχουν. Τι να κάνουμε :lol:

Θα μου πεις οτι με τη βλακεία δε βγάζεις ποτέ άκρη, αλλά πρέπει όμως να βρεθεί ένας τρόπος να περιοριστεί, σωστα;;;


Σωστά, αλλά εμένα αυτό δεν με αφορά. Και νομίζω ότι αν καθόμαστε να συζητάμε με αυτό ως γνώμονα, τότε χαραμίζουμε την ώρα μας αδίκως.....

Οσο όμως λάθος είναι να προσπαθήσω έγω να σε πείσω για τις δυνατότητες του ΕΛΛΑΚ στη φωτογραφία, άλλο τοσο λάθος είναι να υπερθεματίζονται οι όποιες αδυναμίες σε ένα συγκεκριμένο τομέα, οδηγώντας κάποιους που πιθανον να τα διαβάσουν όλα αυτά σε αυθαίρετες γενικεύσεις.


Κατ' αρχάς δεν υπερθεματίζω. Προσπαθώ να κάνω αυτό που μου αρέσει, έχοντας βαθιά συναίσθηση των αναγκών μου και σοβαρή γνώση της τέχνης και τεχνικής μου. Με αυτά στο μυαλό μου, προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το αγαπημένο μου λειτουργικό ώστε να κάνω το χόμπυ μου. Και δυστυχώς το αγαπημένο μου λειτουργικό δεν με διευκολύνει καθόλου σε αυτό!
Αν τώρα θα πρέπει να αυτολογοκριθώ για να μην με παρεξηγήσει ένας ηλίθιος (!!) τι να πω; :crazy: :lol:

2ο λάθος είναι οτι δεν αναφέρεις κάποια λύση ή κατευθυνση λύσης στις αδυναμίες που πολύ σωστά επισημαίνεις ( αν και το συγκεκριμένο το λες περισσότερο παράλειψη παρά λάθος ). Κοινώς τι πρέπει να γίνει για να σε καλύψει το ΕΛΛΑΚ και το λίνουξ εκεί που θέλεις.


Μου λες δηλαδή να κάτσω να μάθω προγραμματισμό για να "διορθώσω" τα κενά??!!
Καταλαβαίνεις φυσικά ότι αυτό δεν γίνεται!

Εκτος αν θεωρούμε όλοι οτι υπάρχουν κάποιοι "δούλοι" που θα υπηρετούν αφιλοκερδώς κάθε ιδιοτροπία μας χωρίς έμεις να κάνουμε το παραμικρό.


Δεν μιλώ για ιδιοτροπίες, μιλώ για ανάγκες!
Οι τομείς στους οποίους υστερεί το ΕΛΛΑΚ επεξεργασίας φωτογραφίας δεν είναι τομείς ιδιοτροπίας, αλλά τομείς ουσίας για έναν φωτογράφο....
Βέβαια, αυτό που συνεχίζω να μην καταλαβαίνω είναι γιατί πολλοί στο παρόν θέμα θεωρείτε ότι αντιτάσσομαι στο ΕΛΛΑΚ, από την στιγμή που τρέχω linux και το 99% των εργασιών μου (πλην ενος μέρους της φωτογραφίας) γίνεται με ΕΛΛΑΚ! :lol:
Δεν είναι κάπως άκυρο όλο αυτό; Ή μπας και δίνω την εντύπωση ότι καλύτερη δουλειά δεν έχω να κάνω, παρά να τρολάρω εναντίον του ΕΛΛΑΚ;;

Για να τελειώνω, αυτό το οποίο εγώ βλέπω σε απαντήσεις σαν την δικιά σου φίλε ubuntunoid (και το λέω μετά πλήροςυ φιλικότητας) είναι μια μεγάλη ανάγκη "να μην ακουστεί τίποτα αρνητικό εναντίον του ΕΛΛΑΚ". (το παραδέχεσαι εξάλλου κι ο ίδιος :) )
Ε λοιπόν αυτή η λογική εμένα δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναφερθώ στα όποια αρνητικά - τα οποία έτσι κι αλλιώς ο κάθε ενεργός χρήστης και νοήμονας άνθρωπος ανακαλύπτει έτσι κι αλλιως μόνος του, ανάλογα με την χρήση και τις ανάγκες του....
Και για να πάω ακόμη παρακάτω, αν εμείς οι ίδιοι οι χρήστες δεν επισημαίνουμε τα αρνητικά / στραβά / λάθος / ελλείψεις, αυτά δεν πρόκειτια να φτιαχτούν ποτέ!

ΥΓ: Σερφάροντας στο ubuntuforums πήρε το μάτι μου μία έρευνα της Canonical για το ποιές εφαρμογές θα θέλαμε να δούμε στο software center του Lucid. Aνάμεσα τους υπήρχε και η επιλογή του Adobe Photoshop. Λέτε να έχει κάνει καμια μαγκιά ο Shuttleworth και να καταφέρει να βγάλει και να πουλήσει το Photoshop στο Ubuntu (έστω και σαν επίσημα υποστηριζόμενη από την Adobe wine version);;;; Aν είναι έτσι τοτε θα μας πιάσει όλους αδιάβαστους...
Εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες... :problem:


Πολύ ενδιαφέρον αυτό, αλλά χλωμό το κόβω....
Ευχαριστούμε για τον σύνδεσμο......

ΥΓ: Αντιλαμβάνεσαι ότι εδώ κάνω σοβαρή κατάθεση γνώσεων και εμπειριών και δεν σπαταλάω απλώς τον χρόνο μας σε άσκοπες συζητήσεις. Θεωρώ όμως εντελώς λάθος τον "πολιτικάντικο" τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις την συζήτηση εσύ και όσοι άλλοι τάχθηκαν στο ίδιο με εσένα ύφος...
ΥΓ2: Εννοείται επίσης ότι όαλ τα παραπάνω είναι γραμμένα χωρίς ίχνος εμπάθειας, εντελώς ΦΙΛΙΚΑ και σε ήρεμη κατάσταση :lol:

Φιλικά
Βασίλης...